Επικαιρότητα

Στη Βουλή… θέμα εξετάσεων στο πανεπιστήμιο

Off

Για μία συγκαλυμμένη προσπάθεια του καθηγητή και προέδρου του Τμήματος ΦΠΨ του Παν. Ιωαννίνων Χάρη Αθανασιάδη, να φακελώσει τους φοιτητές, που παρακολουθούν το μάθημα Ιστορία της Εκπαίδευσης, κάνει λόγο σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ Θεόδ. Καράογλου.

Αφορμή για την επίκαιρη ερώτηση του κ. Καράογλου στάθηκε η επιλογή ενός από τα θέματα στην εξεταστική περίοδο στο συγκεκριμένο μάθημα, που αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο πώς οι φοιτητές τοποθετούνται προσωπικά επ’ αυτής, αντλώντας στοιχεία και επιχειρήματα από την ιστορία.

Ο κ. Καράογλου καταγγέλλει πως ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος επιχειρεί να διενεργήσει και ένα άτυπο δημοψήφισμα στο Τμήμα, κατέχοντας παράλληλα και την ιδιότητα του συμβούλου του υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου και μέλος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Συμπληρώνει ακόμη πως το συγκεκριμένο θέμα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους φοιτητές «…αφενός γιατί όσοι επέλεξαν να τοποθετηθούν επί του συγκεκριμένου ερωτήματος ανησυχούν ότι θα “φακελωθούν” από τον πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μελλοντικές τους βαθμολογήσεις και αφετέρου διότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει εκφράσει πολλές φορές τις ενστάσεις και αντιρρήσεις του για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», όπως σημειώνει.

Την έκπληξή του για την επίκαιρη ερώτηση του κ. Καράογλου και το περιεχόμενο αυτής, εξέφρασε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και στον Γ. Γκόντζο, ο κ. Αθανασιάδης, προσθέτοντας, ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι κατηχητικό, αλλά ζητά από τους φοιτητές να οικοδομήσουν επιχειρήματα υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς.

Η υφ. Παιδείας Μερ. Τζούφη ρωτήθηκε σχετικά με την επίκαιρη ερώτηση του κ. Καράογλου και αναφέρθηκε στην απόλυτη ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και των καθηγητών, να χειρίζονται τα ακαδημαϊκά θέματα.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου