Ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Ηπείρου καταγράφηκε στη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεθνή έκθεση Gulfood 2019 που έγινε στο Ντουμπάι, αφού όπως αναφέρει στην απολογισμό της η Περιφέρεια, διευρύνθηκαν κατά πολύ οι εξαγωγικές ευκαιρίες για τις ηπειρωτικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών (πλην αλκοολούχων) στη Μέση Ανατολή. Στην αποστολή της Ηπείρου συμμετείχαν επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να ανταποκριθούν, ως προς τον διαθέσιμο όγκο προϊόντων, στις απαιτήσεις των εμπορικών αντιπροσώπων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της ευρύτερης περιοχής. Τα προϊόντα που προβλήθηκαν ήταν: ελιές, πάστα ελιάς, τυροκομικά, τάρτες γλυκών, νερά και αναψυκτικά, κοτόπουλα, ελαιόλαδα, μέλι. Απόρροια των εμπορικών συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, είναι η άμεση δρομολόγηση αποστολής των πρώτων προϊόντων από Ηπειρωτικές επιχειρήσεις προς εμπόρους των Η.Α.Ε. Θετικές προδιαγράφονται και οι προοπτικές για το τυροκομικό προϊόν «Κασκαβάλι», την παραγωγή του οποίου προσπαθεί να επαναφέρει και παράλληλα να το κατοχυρώσει ως Προϊόν Προστασίας Προέλευσης η Περιφέρεια Ηπείρου. Στη συνάντηση που είχε ο μεγαλύτερος εμπορικός αντιπρόσωπος Κυπριακής καταγωγής του Ντουμπάι με μέλη της αποστολής που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, παρείχε τη διαβεβαίωση για την απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων «Κασκαβάλι» το οποίο έχει μεγάλη ζήτηση στη Μέση Ανατολή και την οποία με παραπλήσιες ονομασίες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν άλλες χώρες.Στην αποστολή μετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας τον συντονισμό είχε η προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού Σοφία Φούκη. Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση, δήλωσε τα εξής: «Τα αποτελέσματα της οργανωμένης συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου, για τρίτη φορά στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση του Ντουμπάι, επιβεβαιώνουν όσα είχα πει την πρώτη φορά: Η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής καθίσταται μια προσοδοφόρα αγορά για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων και ποτών. Τις ευκαιρίες που δημιουργούνται πρέπει να αξιοποιήσουν όλες οι Ηπειρωτικές επιχειρήσεις που ήδη παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά και άλλες που πρέπει να επενδύσουν σε νέα καινοτόμα προϊόντα».
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(18.496)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(478)
- Ελλάδα(125)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(3.966)
- Εκδηλώσεις(1.477)
- Ήπειρος(1.948)
- Αθλητικά(2.748)
Αρθρογραφία
Είσοδος