Επικαιρότητα

Ζητάμε η ψήφος να είναι προοδευτική, για τη δημοκρατία και την Ευρώπη

Off

Όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζουμε στο χρόνο διεξαγωγής των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες για μία ταυτόχρονη διεξαγωγή και των εθνικών εκλογών.

Ο χρόνος διεξαγωγής της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης της χώρας θα είναι σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη ο προσεχής Οκτώβριος, στο τέλος δηλαδή της κυβερνητικής θητείας.

Την ίδια εκτίμηση, με τη μορφή βεβαιότητας εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκρ. Φάμελλος μιλώντας στο ITV το απόγευμα της Πέμπτης, από τα Πράμαντα όπου βρέθηκε για την συνάντηση του Δικτύου Europarc.

«Καλούμαστε ως πολίτες στις 26 Μαΐου να διαλέξουμε ποια Ευρώπη θέλουμε και να τοποθετηθούμε παράλληλα και για τον τρόπο που θέλουμε να διοικείται ο τόπος μας.

Ζητάμε η ψήφος να είναι προοδευτική, για τη δημοκρατία και την Ευρώπη. Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, αφού η χώρα δεν έχει πλέον να φοβηθεί τίποτε απολύτως.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ξένοι ηγέτες έρχονται στην Ελλάδα και λένε πως η Ελλάδα είναι τόπος να ζεις και να επενδύσεις. Αυτή τη νέα πραγματικότητα θέλουμε να τη δούμε να εφαρμόζεται και στα Βαλκάνια και η νέα γεωπολιτική θέση της χώρας και οι συμφωνίες σε διεθνές επίπεδο, το εξασφαλίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

Λίγο νωρίτερα στον χαιρετισμό του στη συνάντηση του Europarc έκανε μία εκτενή αναφορά στις επικείμενες Ευρωεκλογές, απευθυνόμενος σε δεκάδες εκπροσώπους Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών από την Ευρώπη.

Εκεί, αναφέρθηκε στις μεγάλες αντιφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο που παρατηρούνται ακόμη και σήμερα στον τομέα του περιβάλλοντος και της προστασίας του.

«Από τη μία υπάρχουν οι διεθνείς στόχοι βάσει των συνθηκών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, και από την άλλη οι απαιτήσεις του ECOFIN, ώστε να κλείσουν οι φορείς διαχείρισης. Από τη μία επιβάλλονται πρόστιμα γιατί κάποιες χώρες δεν εφαρμόζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία για το περιβάλλον και από την άλλη οι υπουργοί οικονομικών απαιτούν τον περιορισμό των δαπανών για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετηθούμε στις Ευρωεκλογές έχει να κάνει και με αυτά τα ζητήματα, να απαντήσουμε δηλαδή στο είδος των ευρωπάρκων που θέλουμε και μετέπειτα να απαντήσουμε στα διλήμματα για το αν θέλουμε μία Ευρώπη με φράχτες και φόβο ή μία Ευρώπη της αλληλεγγύης», σημείωσε.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου