Χωρίς κατηγορία

Οι δρόμοι που φέρνουν τη συνεργασία

Off

Ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της προσπάθειας που γίνεται για προσέλκυση Τούρκων τουριστών στην Ήπειρο, αναδείχτηκε κατά τη διάρκεια του Workshop τουρισμού,  που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Δεκεμβρίου  από το  Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης με τη συνεργασία του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Τουρκίας. 
Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε και συντόνισε την αποστολή με επικεφαλής της Αντιπροσωπείας τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη ενώ συμμετείχαν 28 επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση που είχε  απευθυνθεί προς όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου.
Στη συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο παρουσία  του  Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Ν. Μαθιουδάκη ο οποίος και κήρυξε την έναρξη της, έγινε εκτενής παρουσίαση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού με οπτικό υλικό και έκθεση τοπικών ηπειρωτικών προϊόντων. Ακολούθησαν επιχειρηματικές συναντήσεις που είχαν οργανωθεί και προγραμματιστεί από  ΕΟΤ και Γενικό Προξενείο κατά τις οποίες οι επιχειρηματίες της Ηπείρου  παρουσίασαν πακέτα προσαρμοσμένα στο προφίλ των τούρκων τουριστών.  
 Ως ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που είχε για τους τούρκους παράγοντες του τουρισμού η συγκεκριμένη εκδήλωση,  θεωρείται η παρουσία  στην συνάντηση του Basaran Ulusoy, Προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού TURSAB, του  μεγαλύτερου φορέα της Τουρκίας στον κλάδο, ο οποίος χαιρετίζοντας τη συνάντηση εκτίμησε ότι οι ενδείξεις είναι θετικές για την τουριστική συνεργασία των περιοχών μας. 
Αποτέλεσμα των συναντήσεων και της παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της  Ηπείρου, ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος από Τούρκους επιχειρηματίες να επισκεφθούν την περιοχή μας στις αρχές του νέου χρόνου, ενώ τον ερχόμενο Απρίλιο συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί οργανωμένη επίσκεψη του TURSAB. 

Ο Αλ. Καχριμάνης
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο χαιρετισμό του, τόνισε ότι η παρουσία της Περιφέρειας στην Κωνσταντινούπολη, είχε σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους τούρκους tour operators να γνωρίσουν συνολικά την Ήπειρο και μέσω αυτών να δώσουν τη δυνατότητα στους συμπατριώτες τους να την επισκεφθούν: "Στο παρελθόν την Ήπειρο και την Κωνσταντινούπολη, τις ένωνε το εμπόριο. Σήμερα μπορεί να τις ενώσει ο τουρισμός" είπε για να προσθέσει ότι η Περιφέρεια μας προσφέρεται για τουρισμό τεσσάρων εποχών. 
«Σήμερα οι αποστάσεις μεταξύ μας έχουν ελαχιστοποιηθεί. Υπάρχει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, με το οποίο μπορεί να φτάσει κάποιος με μεγάλη ασφάλεια  από την Ήπειρο στην Κωνσταντινούπολη και το αντίθετο. Αυτό άλλωστε το επιβεβαιώνουν οι χιλιάδες τούρκοι μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης που κινούνται μέσω της Ηπείρου τους καλοκαιρινούς μήνες, ερχόμενοι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Υπάρχουν επίσης δύο αεροδρόμια που μπορούν να εξυπηρετήσουν πτήσεις από και προς την Ήπειρο», πρόσθεσε. 
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για τη συμβολή και τη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση της συνάντησης τον Γενικό Πρόξενο κ. Μαθιουδάκη, τον Δούκα Μαρινόπουλο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικών και Εμπορίου του Προξενείου, την Αλεξία Μανούσου πρώτη Γραμματέα   Οικονομικών και Εμπορίου και την Μαρία Ραχμανίδου, Προϊσταμένη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. στην Τουρκία. 
Στα πλεονεκτήματα της Ηπείρου και στα στοιχεία που συνάδουν με το προφίλ του Τούρκου τουρίστα,  αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και σε συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό κανάλι τουρισμού "World Travel Channel". 
Στη συνάντηση από την Περιφέρεια μετείχαν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δ. Σιώλος και οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Άρτας Β. Ψαθάς και αρμόδιος για θέματα Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Ι. Κατέρης. 
Το παρών έδωσε επίσης ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού συνδέσμου Επιχειρηματιών και Επιμελητηρίων Ν. Βογονικολός. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου