Επικαιρότητα

Κεράστηκαν Ήπειρο και αυθεντικά προϊόντα

Off

Τα προϊόντα της Ηπείρου και τις τοπικές επιχειρήσεις γνώρισε και το αθηναϊκό κοινό με την εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο ολοκληρώνοντας την πρωτοβουλία της Περιφέρειας

Πέντε ανάλογες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν κατά μέσο όρο 40 εκθέτες τοπικών προϊόντων έγιναν το καλοκαίρι. 

Η έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο οργανώθηκε μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής Ολύμπιων και Κληροδοτημάτων Χρυσάνθης Βαγενά, η οποία κατάγεται από τα Ιωάννινα. 

Κατά την τριήμερη  διάρκεια της Έκθεσης από την Παρασκευή 11ως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου,  διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις για την Ηπειρωτική γαστρονομία, με τοπικές γεύσεις. 

Επίσης παρουσιάστηκαν δημοτικά τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί της Ηπείρου από τον Σύλλογο Γυναικών Κεφαλοβρύσου Ιωαννίνων.   Μεταξύ άλλων την επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί – Δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της αποδημίας. 

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος παραβρέθηκε στο άνοιγμα της Έκθεσης, υπογράμμισε πως η δράση «Κερνάμε Ήπειρο» εντάσσεται στη γενική  φιλοσοφία  της Περιφέρειας για την εξωστρεφή  κατεύθυνση  των Ηπειρωτικών  επιχειρήσεων. «Η ποιότητα των Ηπειρωτικών προϊόντων είναι σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή, η οποία συνεχώς   ενθαρρύνεται και εντείνεται με την ένταξη στη λίστα και νέων επιχειρήσεων, αλλά και καινοτόμων προϊόντων. 

Το πρόγραμμα και οι δράσεις εξωστρέφειας θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και πάντα σε στοχευμένες αγορές», πρόσθεσε.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ