Επικαιρότητα

Στο δρόμο για ένα νέο πάρκο στα Λακκώματα

Off

Προχωρά η δημιουργία του νέου Πάρκου Λακκωμάτων- Κουραμπά με τον Δήμο να εξαγγέλλει την προκήρυξη του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο ανάπλασης.

Η υποβολή των προσφορών θα γίνει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου  ενώ η αποσφράγιση θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου. 

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο», έχει προϋπολογισμό 900 χιλιάδων ευρώ και περιλαμβάνει την συνολική ανάπλαση του πάρκου Κουραμπά και Λακκωμάτων που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και παίζει μεγάλο ρόλο ως δημόσιος χώρος για τους κατοίκους της περιοχής.

 

Χώρος και για σκύλους

Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται και η χωροθέτηση θεματικού πάρκου σκύλων, το οποίο θα είναι το πρώτο στην πόλη. Επίσης προβλέπεται υπαίθριο καθιστικό που θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης και ξεκούρασης, μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο και υπαίθριο αμφιθέατρο για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

Σημαντικό είναι ότι προβλέπεται η αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με τον χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και ουσιαστικά με το πάρκο Κουραμπά. 

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο Πάρκο Κουραμπά, στο πλαίσιο του ίδιου έργου είναι διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς, συντήρηση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η δημιουργία χώρου καθιστικού στο τμήμα που γειτνιάζει με την Λεωφόρο Δωδώνης.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ