Επικαιρότητα

Στάση αναμονής στην Αυτοδιοίκηση

Off

Στάση αναμονής κρατούν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στην περιοχή της Ηπείρου και των Ιωαννίνων, προκειμένου να αξιολογήσουν τη στάση της νέας κυβέρνησης, στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. 
Ο Αλ. Καχριμάνης
Ανήκοντας στο κόμμα της Ν.Δ, και έχοντας εκλεγεί στα πολιτικά όργανα του κόμματος ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης δε θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα και την ήτα της Ν.Δ.
«Ο κόσμος έχει τα δικά του κριτήρια για την ψήφο και έδωσε τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία. Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να δούμε είναι τι θα γίνει με το μέλλον της πατρίδας μας. Με προβληματίζει το ότι θα περάσουμε κάποιες ημέρες που θα είναι κενές, μέχρι να σχηματιστεί η κυβέρνηση και να πιάσουν δουλειά. Περάσαμε πέντε δύσκολα χρόνια στην αυτοδιοίκηση στα οποία θα έπρεπε να δοθεί περισσότερη έμφαση, όπως και τώρα στον πρωτογενή τομέα. Εάν σε αυτόν τον τομέα δεν ασχοληθεί η νέα κυβέρνηση δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της πατρίδας μας», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, που αναφέρθηκε και σε ό,τι βίωσε η αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια.
«Το κεντρικό κράτος δεν είχε πόρους. Η αυτοδιοίκηση θα είχε κερδίσει πράγματα εάν η τριβή με την καθημερινότητα για τα υπουργεία προκαλούσε ίδιες σκέψεις στο κεντρικό κράτος με τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

Ο Θ. Μπέγκας
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας στάθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδιοίκηση εκφράζοντας την ελπίδα, ότι θα την ισχυροποιήσει στην πράξη.
«Το θέλουμε και το πιστεύουμε, γιατί φαίνεται, ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στο ρόλο της αυτοδιοίκησης. Να ξεπεράσουμε τις λογικές του αναθέματος για την αυτοδιοίκηση, ότι αυτή φταίει για όλα τα δεινά του τόπου», σημείωσε αρχικά για να προσθέσει: «Εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος πιέστηκε πολύ και ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ο λαός επέλεξε να δοκιμάσει μία άλλη πολιτική, για την οποία όμως απαιτείται σύνεση, και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».
Ο κ. Μπέγκας δε φάνηκε αντίθετος στη λογική της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ, αν και η ιδεολογική απόσταση μεταξύ τους είναι τεράστια, ενώ σχολίασε και το ότι ένας ακόμη δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ιωαννιτών, ο Γ. Στέφος, μεταπηδά από την τοπική αυτοδιοίκηση στην κεντρική πολιτική σκηνή.
«Δε θεωρώ, ότι η αυτοδιοίκηση είναι ένα εφαλτήριο ή ένα σκαλοπάτι για την πολιτική ανέλιξη προσώπων, όμως είναι σίγουρα ένα καλό σχολείο. Θεωρώ ότι εάν βρίσκεσαι στη δημοτική αρχή, εάν ασκείς εξουσία, οφείλεις να ολοκληρώνεις τον κύκλο σου και στη συνέχεια να ασχολείσαι με την κεντρική σκηνή, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και όταν υπηρετείς την αυτοδιοίκηση από την αντιπολίτευση», σημείωσε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου