Επικαιρότητα

Με πρωτοποριακή τεχνολογία ο νέος ναός

Off

Με σύγχρονη τεχνολογία που εντυπωσιάζει στη διαδικασία κατασκευής της, προχωρά ο Ναός του Αγίου Παϊσίου στα Γιάννενα. Το Σάββατο το πρωί έφτασαν τα πρώτα οχτώ από τα συνολικά 17 τμήματα του κτιρίου του ναού. Μεταφέρθηκαν με μεγάλα φορτηγά από τη Θεσσαλονίκη και τοποθετήθηκαν με έναν πολύ μεγάλο γερανό στο χώρο που έχει ήδη διαμορφωθεί σε οικόπεδο πάνω από το Πολυκλαδικό που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ιωαννιτών. 

Για ένα «πρωτοποριακό εγχείρημα» έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος που παρέστη με αντιπροσωπεία της μητρόπολης στην πρώτη εγκατάσταση των τμημάτων και εξήγησε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοιου μεγέθους κατασκευή ναού, που θα φτάνει 250 τμ και συνολικά πάνω από 300 τμ.

Πρώτα κατασκευάσθηκε το κτίριο, στη συνέχεια τεμαχίστηκε και μεταφέρεται πλέον για να συναρμολογηθεί ξανά ως το τέλος της εβδομάδας. Μέσα σε ένα ή ενάμιση μήνα αναμένεται ο ναός να μπει σε λειτουργία.

 

Ο Οικουμενικός 

Πατριάρχης

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων ανακοίνωσε ακόμα ότι στις

3 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί και το Πατριαρχείο και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να οριστικοποιηθεί η επίσκεψή του στα Γιάννενα στα θυρανοίξια του ναού. Η επίσκεψη αναμένεται να γίνει στα τέλη της άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού και με την ευκαιρία θα μπορούσαν να γίνουν τα εγκαίνια και σε άλλες δράσεις της Μητρόπολης όπως το Τυροκομείο της Βελλάς ή το Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που θα είναι έτοιμο τους επόμενους δύο μήνες. Τέλος, όπως σημειώθηκε η Ιερά Μονή Βατοπεδίου δώρισε έναν παρεκκλήσιο 60 τμ το οποίο και θα τοποθετηθεί στο πάρκο ανακύκλωσης ως το καλοκαίρι.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου