Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:33
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Μαρτίου 2015
Επικαιρότητα

2.300 μαθητές κοντά στη Χημεία

Off

Μία από τις πλέον επιτυχημένες εκδηλώσεις εξωστρέφειας είναι αυτή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το 2011 που προσελκύει χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο. Η «εβδομάδα Χημείας» ολοκληρώθηκε χθες στο αμφιθέατρο του τμήματος Χημείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια των Ιωαννίνων, της υπόλοιπης Ηπείρου και της Δυτ. Μακεδονίας.
Η φετινή ανταπόκριση αποτυπώνεται σε 2.300 μαθητές που παρακολούθησαν και το θεωρητικό, αλλά και το πρακτικό σκέλος με την επίδειξη πειραμάτων, με τη συμμετοχή των ίδιων των μαθητών. 
Συνολικά τα τελευταία χρόνια από την έναρξη της «εβδομάδας Χημείας» 7.000 μαθητές έχουν γίνει κοινωνοί των μυστικών της. 
Η πρόεδρος του Τμήματος Χημείας Μαριλένα Λέκκα αναφέρθηκε και στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Τμήμα Χημείας αλλά και γενικότερα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ ειδικότερα για τη σημασία της Χημείας μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κων/νος Σκομπρίδης.
«Είναι σημαντικό για τους μαθητές από την περιοχή να γνωρίσουν και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τμήμα Χημείας. Δεν υπάρχει κανείς λόγος, ειδικά στην περίοδο της κρίσης να επιλέγουν τα παιδιά για τις σπουδές τους άλλα πανεπιστήμια, που δεν έχουν τίποτε περισσότερο να προσφέρουν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».
Η προσπάθεια εξωστρέφειας πάντως του Τμήματος Χημείας είναι η μία πλευρά του νομίσματος, καθώς η δεύτερη σχετίζεται με τη διαρκή υποβάθμιση και απαξίωση της Χημείας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. «Δυστυχώς δεν έχουν εισακουστεί οι προτάσεις μας και θεωρούμε ότι η Χημεία θα πρέπει να αποκατασταθεί και να διδάσκεται περισσότερες ώρες στη Δ/θμια Εκπαίδευση, όπου πρέπει να διδάσκονται κάποια βασικά στοιχεία, που θα βοηθήσουν στη συνέχεια το φοιτητή να εντρυφήσει σε αυτά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου