Επικαιρότητα

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο

Off

Η πανδημία των καταλήψεων «χτύπησε» και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη Δευτέρα με τον Σύλλογο Εστιακών Φοιτητών να πραγματοποιεί κατάληψη στο Μεταβατικό κτήριο, όπου στεγάζεται η Πρυτανεία και η Οικονομική Υπηρεσία του Ιδρύματος. 

Στα βασικά τους αιτήματα, η διασφάλιση της διεξαγωγής των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου με τη φυσική παρουσία των φοιτητών, η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης στις φοιτητικές εστίες, αλλά και η βελτίωση των κτηριακών υποδομών του Ιδρύματος σε συνολικό επίπεδο, με έμφαση στην κατάσταση που επικρατεί στις Εστίες της Άρτας. 

Σε δηλώσεις του ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης τόνισε, ότι ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και την σχετική ΚΥΑ, ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός φοιτητών στα θεωρητικά μαθήματα είναι 50 και αντίστοιχα στα εργαστηριακά μαθήματα, είναι 30. «Τα περισσότερα τμήματα έχουν οριστικοποιήσει τα προγράμματα διδασκαλίας και όπου υπάρχει η δυνατότητα έχουν συντάξει και προγράμματα απασχόλησης των υποψηφίων διδακτόρων ή μεταπτυχιακών φοιτητών σε εργαστηριακές τάξεις. Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα με διάφορες εναλλακτικές σε περίπτωση θετικού κρούσματος στο Πανεπιστήμιο», ανέφερε αρχικά ο κ. Αλμπάνης.

Για την προμήθεια μέσων και υλικών προστασίας και καθαριότητας για τις Εστίες, παραδέχθηκε πως υπάρχει καθυστέρηση με ευθύνη του υπουργείου που άλλαξε τα δεδομένα, κατανέμοντας τις πιστώσεις στην Επιτροπή Ερευνών και όχι μέσω των δημοσίων επενδύσεων, αλλά σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια. 

Τέλος, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Παρασκευή θα βρίσκονται στην Άρτα προκειμένου να επισκεφτούν τις κτηριακές υποδομές και κυρίως τις φοιτητικές Εστίες.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου