Επικαιρότητα

8 οι ηλικιωμένοι από το Γηροκομείο στη Μονάδα Λοιμωδών

Off

Ένας 80χρονος με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΓΝΙ είναι το δεύτερο θύμα των τελευταίων ημερών στην περιοχή, με τους ασθενείς covid – 19. Προηγήθηκε η 87χρονη γυναίκα που επίσης νοσηλευόταν στη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ, η οποία εξέπνευσε το μεσημέρι της Τρίτης.

 Ο συνολικός αριθμός των νεκρών χθες στη χώρα έφτασε τους 13 και συνολικά τους 482 από την αρχή της πανδημίας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της ιατρικής κοινότητας, ότι μπαίνουμε σε μία φάση βαριάς νοσηρότητας των περιστατικών που θα κληθούν να νοσηλεύσουν τα νοσοκομεία της χώρας.

 

Το Γηροκομείο

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι επιβεβαιώθηκε ένα νέο θετικό κρούσμα μεταξύ των ηλικιωμένων που διαμένουν στο Γηροκομείο των «Ζωσιμάδων» της Μητρόπολης Ιωαννίνων, το οποίο διακομίστηκε στη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ. 

Έτσι, ο αριθμός των ηλικιωμένων από το Γηροκομείο που νοσηλεύονται (μέχρι χθες το απόγευμα τουλάχιστον) με covid-19 στη Μονάδα Λοιμωδών ήταν οκτώ, εκ των οποίων ένας άνδρας και επτά γυναίκες. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι και το δικό του τεστ ήταν αρνητικό την Τετάρτη, το πρωί της Πέμπτης όμως εμφάνισε κάποια ύποπτα συμπτώματα και αμέσως υποβλήθηκε σε rapid test, που έδειξε θετικό και ακολούθησε μοριακός έλεγχος, που επιβεβαίωσε, ότι είναι θετικός.

Στα αξιοσημείωτα, ότι το σύνολο των ασθενών είναι από τον ίδιο όροφο του κτηρίου, κάτι που κάνει τους υπεύθυνους της δομής, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ να εκτιμούν, ότι ο ιός δεν έχει διασπαρεί στις άλλες πτέρυγες. Επίσης όμως είναι πολύ σημαντικό, ότι και οι οκτώ ηλικιωμένοι νοσηλεύονται σε πολύ καλή κατάσταση στη Μονάδα Λοιμωδών, κάποιοι με ελαφρά συμπτώματα και κάποιοι άλλοι χωρίς καθόλου συμπτώματα, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο ITV, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος.

Από τις 10 το πρωί της Πέμπτης στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, βρέθηκε κλιμάκιο των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, το οποίο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τον τρόπο εφαρμογής των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του ιού, τα οποία σημειωτέον έχουν ληφθεί στο Γηροκομείο από τον περασμένο Μάρτιο, στο πρώτο κύμα της πανδημίας και μάλιστα με ιδιαίτερη αυστηρότητα. 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου