Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 12:46
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2015
Επικαιρότητα

Ανησυχία για την αποκατάσταση του Γεφυριού

Off

Εμφανής είναι και η ανησυχία και η δυσαρέσκεια στους τοπικούς φορείς και παράγοντες προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Πολιτισμού και τους υπηρεσιακούς παράγοντες με αφορμή των καθυστέρηση που ήδη έχει παρατηρηθεί στο ζήτημα της αποκατάστασης της γέφυρας της Πλάκας. 
Η αναβλητικότητα του υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζεται και σε αυτό το θέμα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έχει εμφανιστεί διαχρονικά σε μία σειρά άλλων ζητημάτων αρμοδιότητας, ωστόσο κάθε επιπλέον καθυστέρηση μπορεί να τινάξει στον αέρα την προοπτική της αναστύλωσής του. 
Εάν αυτό συμβεί πάντως η ευθύνη του υπ. Πολιτισμού θα είναι τεράστια, ενώ σε ένα δεύτερο επίπεδο, θα εκθέσει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεσμεύτηκε προσωπικά από την ημέρα της κατάρρευσης του γεφυριού, ότι το γεφύρι θα αναστυλωθεί και θα ξαναγίνει όπως πριν.
Την ανησυχία του για τις εξελίξεις που δεν τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, μεταφέροντας και την ίδια άποψη του ΕΜΠ, με τα στελέχη του οποίου υπάρχει στενή συνεργασία. Σε χθεσινή του παρέμβαση ο κ. Καχριμάνης τόνισε χαρακτηριστικά, ότι εάν το υπουργείο επιθυμεί πραγματικά να ξαναστηθεί το γεφύρι, τότε θα πρέπει να επιταχύνει το βηματισμό του.
 «Είναι ένα θέμα που ακουμπάει όλους τους Ηπειρώτες και υπάρχει η αγωνία για το αν θα γίνει. Έχουμε συνεχή επαφή με Ε.Μ.Π., η οποία θα συνεχιστεί και αυτές τις ημέρες με εκπροσώπους του. Έχουμε στείλει στο Υπουργείο Πολιτισμού επιστολή για το αν μας χρειαστεί στη διαδικασία. Δεν έχουμε απαντήσεις. Ίσως ακόμη δεν είναι έτοιμοι στο Υπουργείο. Αλλά αν θέλουμε να γίνει το γεφύρι θα πρέπει οι υποδείξεις που έχουν γίνει από τη σπουδαία ομάδα που έχει διαθέσει το Ε.Μ.Π., να ξεκινήσουν. Κάνω έκκληση στους παράγοντες του Υπουργείου να επιληφθούν του θέματος, γιατί αυτό είναι πολύ σοβαρό για εμάς. Όπως και στο παρελθόν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, έτσι  και η Περιφέρεια Ηπείρου τώρα έχει κάνει τα δέοντα, γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε. Αν όμως συνεχιστεί η κατάσταση χωρίς να είναι αποτελεσματική η παρουσία μας, θα σκεφτούμε αν θα συμμετάσχουμε», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Αλλαγή χάραξης 
στο Τύρια – Σιστρούνι
Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες του προηγούμενου διμήνου ο κ. Καχριμάνης έδωσε την είδηση, η οποία έχει σχέση με την αλλαγή της χάραξης στο δρόμο Τύρια – Σιστρούνι. 
Η αλλαγή αυτή θα γίνει από το σημείο της διακλάδωσης του δρόμου προς το Ζωτικό και κρίνεται απαραίτητη μετά από σχετική πρόταση του ΙΓΜΕ, λόγω των κατολισθητικών φαινομένων.
Παράλληλα, γίνονται εκτεταμένες εργασίες στο οδικό δίκτυο της ΔΕ Σελλών που επλήγη περισσότερο από άλλες περιοχές του δήμου Δωδώνης από τις καταστροφικές πλημμύρες.
«Γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια για να προχωρήσει το έργο. Αυτή τη στιγμή προχωράμε για να μπορέσουμε να δώσουμε μια σύνδεση και στο χωριό Ζωτικό. Από τις λίγες πιστώσεις που έχουμε λάβει για το 2015, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει τίποτε για τις καταστροφές, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο στην περιοχή. Φανταστείτε με τέτοιες αστάθειες που έχουν τα εδάφη, να είχαμε εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο ΕΣΠΑ και όχι σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από εθνικούς πόρους, σε τι περιπέτεια θα είχε μπει η Περιφέρεια αλλά και όλος ο κόσμος  που ασχολείται με το έργο.  Τώρα  θα αναγκαστούμε, μετά από πρόταση του ΙΓΜΕ, μετά τη διακλάδωση του Ζωτικού να αλλάξουμε χάραξη.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία στο έργο, ώστε να δοθεί ένα αποτέλεσμα που σιγά -σιγά αλλάζει την τύχη της περιοχής».

Η γέφυρα Κομποτίου 
Τέλος ο κ. Καχριμάνης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στις εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας στο Κομπότι της Π.Ε. Άρτας. 
«Εμείς- είπε- βάλαμε υλικά και μισθώσαμε μηχανήματα, και η εταιρεία ΤΕΡΝΑ έβαλε  την τεχνογνωσία. Έτσι η γέφυρα σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση. Ήταν κάτι που υπερβαίνει τις δικές μας γνώσεις και τις δυνατότητες της υπηρεσίας. Θέλω να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Άρτας και την εταιρεία ΤΕΡΝΑ που έδωσε ειδικό προσωπικό στη διάθεσή μας».

AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ