Ήπειρος

Θεσμός έγινε για τα Ιωάννινα το Run Greece

Off

Για τρίτη χρονιά, την Κυριακή 10 Μαΐου θα γίνουν στα Γιάννενα οι αγώνες δρόμου  Run Greece. Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στους αγώνες 5 χλμ, 10 χλμ και Παιδιών, έχουν ήδη ξεκινήσει. 
Το Run Greece διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών και τη χορηγική υποστήριξη της  WIND που θα προσφέρει οικονομική ενίσχυση στην Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή, εκ μέρους κάθε δρομέα που θα συμμετέχει στους αγώνες.
Με συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο, οι διοργανωτές των αγώνων έδωσαν «το εναρκτήριο λάκτισμα» και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι φέτος η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ως οικοδεσπότης, καλωσόρισε και φέτος τη διοργάνωση στην πόλη, μίλησε για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του εθελοντισμού που στέλνει ταυτόχρονα το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης και αναφέρθηκε και στην άλλη διάσταση που έχει για τα Γιάννενα η διοργάνωση, λέγοντας: «Το Run Greece καθιερώθηκε πλέον, πολύ σύντομα, ως «ένα μεγάλο γεγονός» για τα Γιάννενα. Ο τόπος μας, έχει ανάγκη από μεγάλες διοργανώσεις που τον προβάλουν πανελλαδικά ως τουριστικό και αθλητικό προορισμό. Αυτός είναι και ο στόχος του Δήμου Ιωαννιτών και για αυτό ως Δημοτική Αρχή εργαζόμαστε μεθοδικά. Να καταστήσουμε δηλαδή τα Γιάννενα επίκεντρο αθλητικού τουρισμού. Η περιοχή μας έχει όλα εχέγγυα για να το πετύχει. Έχει την αθλητική παράδοση, τη λίμνη και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, κυρίως όμως έχει τους ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν τον αθλητισμό».
Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών ευχαρίστησε όλους όσοι εμπνεύστηκαν, οργάνωσαν και στηρίζουν το Run Greece, και… στοιχημάτισε  ότι «φέτος θα σπάσουμε άλλο ένα ρεκόρ συμμετοχής».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας και Αθλητισμού, Περικλής Βασιλάκης, εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, μίλησε για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, για «μια γιορτή όλων όσοι συμμετέχουν» και τόνισε ότι «η Περιφέρεια Ηπείρου και ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση και παρέχει κάθε υποστήριξη για την επιτυχία των αγώνων».
Το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, Θανάσης Ράπτης, υπενθύμισε ότι τα Γιάννενα ήταν η πρώτη πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο θεσμός, πλέον, του Run Greece κι όπως είπε, «τα Γιάννενα δεν είναι μόνο πόλη των γραμμάτων αλλά και του αθλητισμού».
Ευχαρίστησε το Δήμο και την Περιφέρεια «που αγκάλιασαν δυνατά το θεσμό», ένα θεσμό που «δίνει τη δυνατότητα σε ολόκληρη την οικογένεια να συμμετάσχει» και έθεσε το στόχο η φετινή διοργάνωση να ξεπεράσει τους 3.500 συμμετέχοντες.
Ο Βασίλης Καλούδης, με τη διπλή ιδιότητα του εκπροσώπου της WIND, αλλά και του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ιωαννιτών για θέματα αθλητισμού, μίλησε για τους αγώνες και την κοινωνική προσφορά και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά τα Γιάννενα υποδέχονται και φιλοξενούν για 3η χρονιά το Run Greece. Τόσο ως εκπρόσωπος του χορηγού όσο και του Δήμου, θα ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες μου να αγκαλιάσουν και φέτος τη σπουδαία αυτή προσπάθεια για την προώθηση και την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού που συνδυάζεται με μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία. Στον αγώνα της Κυριακής 10 Μαΐου, η WIND με κύριο μήνυμα «Ένας αγώνας για όλους, σε όλη την Ελλάδα» θα ενισχύσει με τη συμμετοχή όλων μας στους αγώνες, το σπουδαίο έργο της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή.
Όπως είπε ο κ. Καλούδης οι εγγραφές για τη συμμετοχή στους αγώνες έχουν ξεκινήσει και υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και στο κατάστημα της WIND, οδός Δωδώνης 29, μέχρι την Παρασκευή 8 Μαΐου. 
Ο Πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, Κώστας Μάμαλης, προέτρεψε τους Γιαννιώτες να σπεύσουν να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους, ενώ ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών, Παντελής Κολόκας, μίλησε για τη σημασία που έχει για το Δήμο Ιωαννιτών η φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων. 
Τέλος η εκπρόσωπος της Κιβωτού του Κόσμου, πρεσβυτέρα Σταματία Γιοργαντή, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τον χορηγό για την ενίσχυση του έργου της Κιβωτού και κάλεσε τους Γιαννιώτες να συμμετάσχουν στου αγώνες.
Αναφερόμενη στο έργο της Κιβωτού, μίλησε για τις «πολύ καλές υποδομές που δημιουργήθηκαν στην Πωγωνιανή όπου φιλοξενούνται 40 παιδιά» και υπογράμμισε ότι η παρουσία της Κιβωτού του Κόσμου στα σύνορα, στηρίζει την τοπική κοινωνία. Όπως σημείωσε «άνοιξε ξανά το Δημοτικό και το Γυμνάσιο της Πωγωνιανής που είχανε κλείσει», ενώ ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καλό γεωργικό σχολείο, καθώς έχουν ήδη δημιουργηθεί οι υποδομές (μικρό τυροκομείο και κτηνοτροφική μονάδα, καλλιέργεια γης και μελισσοκομία) ώστε τα παιδιά να εκπαιδεύονται στη φύση. 
«Όραμα μας είναι κάποια από τα παιδιά να παραμείνουν στην περιοχή κι όταν μεγαλώσουν, να κάνουν οικογένειες και να στηρίξουμε την ύπαιθρο», κατέληξε η πρεσβυτέρα. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου