Επικαιρότητα

Είδαν την πανδημία σαν ευκαιρία να γκρεμίσουν όσα χτίστηκαν με θυσίες

Off

Ως πότε η οργή των πολιτών θα συγκρατείται από τον φόβο και την μελαγχολία; Αυτό αναρωτιέται με δήλωσή του ο Γιάννης Στέφος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην βουλευτής Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Δεν είναι μόνο η πανδημία, δεν είναι μόνο η εγκατάλειψη των νοσοκομείων, δεν είναι μόνο η ντροπή των εμβολιασμών, δεν είναι μόνο οι ‘τολμηροί του Ντουμπάι, δεν είναι μόνο η ασθμαίνουσα εστίαση και μικρομεσαία επιχείρηση, που κάθε μέρα ξεχειλίζουν το ποτήρι.

Είναι που στη ΝΔ είδαν την πανδημία σαν ευκαιρία να γκρεμίσουν όσα χτίστηκαν με θυσίες της κοινωνίας για την στήριξή της. Οι υγειονομικοί απλώς “χειροκροτούνται”, οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται, οι συνταξιούχοι εμπαίζονται, οι μαθητές δοκιμάζονται, τα δικαιώματα αφανίζονται, αστυνομοκρατία παντού, το σηκωμένο δάκτυλο προς τους αβοήθητους πολίτες, η μαγκιά των επιτελικών, η ανερυθρίαστη  επιτομή της επιχειρηματολογίας οτι “εσείς φταίτε”».

«Τελευταίο επεισόδιο σ' όλην αυτή την παράσταση αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, της  εργασίας ως δικαίωμα και όχι ως επαιτεία οι καθαρίστριες των αστυνομικών μεγάρων . Η σύμβασή τους δεν ανανεώνεται μέχρι 31 Μαρτίου και ανατίθεται η καθαριότητα σε ιδιώτη ανάδοχο», αναφέρει ακόμα ο κ. Στέφος και καταλήγει:

«Η πανδημία όμως θα υποχωρήσει, οι άνθρωποι θα ξαναβγούν έξω και τότε  η οργή θα ξεχυθεί, η απελπισία θα γίνει αγώνας και διεκδίκηση. Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται. Έτσι όπως δεν ‘τα φάγαμε  όλοι μαζί’ θα συνειδητοποιήσουμε ότι ‘δεν φταίμε όλοι μαζί και θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου