Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 11:13
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Παραδόθηκαν 270 τάμπλετ σε σχολεία της Ηπείρου

Off

Η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου για την προμήθεια των σχολείων με περίπου 270 τάμπλετ, για τις ανάγκες της τηλεεκπαίδευσης μαθητών που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης,

με την παράδοση του τεχνολογικού εξοπλισμού στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνο Καμπουράκη, στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης παρέδωσε 220 τάμπλετ, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου με τη διάθεση 25.000 ευρώ και ακόμα 50 τάμπλετ που προέρχονται από δωρεά εταιρείας.

Ο κ. Ντακαλέτσης έκανε λόγο για την αποπεράτωση μιας ουσιαστικής πρωτοβουλίας της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και ευχαρίστησε την ιδιωτική εταιρεία για την προσφορά της, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να μιμηθούν το παράδειγμά της και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις των μαθητών σε τεχνολογικό εξοπλισμό. 

Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης υπογράμμισε την καλή συνεργασία που ούτως ή άλλως έχουν οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, η οποία συνεργασία σε καιρούς δύσκολους όπως αυτοί της πανδημίας, είναι καθοριστική. 

Ανέφερε δε πως όπως έχει αποφασιστεί με το ΔΣ της Π.Ε.Δ., η κατανομή των τάμπλετ στο μαθητικό πληθυσμό, θα γίνει με αναλογικό τρόπο, βάσει του αριθμού των μαθητών κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, και κάθε Δήμου. Τον εξοπλισμό θα αναλάβουν να κατανείμουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, όπως ανέφερε ο κ. Καμπουράκης. 

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ