Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 02:50
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2021
Πολιτισμός

Εξερευνώντας διαδικτυακά το Διάστημα

Off

Μία σειρά διαδραστικών παραστάσεων παρουσιάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Μία νέα σειρά διαδραστικών παραστάσεων παρουσιάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ποια ακριβώς είναι η δουλειά των τηλεσκοπίων; Πόσα είδη υπάρχουν; Ποιες είναι οι σύγχρονες βάσεις της επιστήμης της  Κοσμολογίας και ποιες είναι οι σημαντικές παλιές και νέες διαστημικές αποστολές στο ηλιακό μας σύστημα; Ακόμη, τι  ακριβώς σημαίνει διαστημικός καιρός και πόσο επηρεάζει τον πλανήτη Γη, πώς μπορούμε να παρατηρήσουμε φυσικές καταστροφές μέσω δορυφόρων και πώς μπορεί να φαίνεται ο Ήλιος μας μέσα από ένα ηλιακό τηλεσκόπιο;

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν διαδικτυακά στη σειρά διαδραστικών παραστάσεων του Κέντρου  Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκλαΐκευσης και διάχυσης της επιστήμης της Αστρονομίας ,αλλά και των συναφών επιστημών το  προσωπικό του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης προγραμματίζει ένα νέο κύκλο θεματικών διαδικτυακών δράσεων για μικρούς και  μεγάλους φιλοδοξώντας να καλύψει ένα ευρύ φάσμα των επιστημονικών αντικειμένων του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) αλλά και αυτών του ΕΑΑ γενικότερα, όπως επισημαίνεται από τον Δρ. Βαγγέλη Κολοκοτρώνη υπεύθυνο του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης.

«Στόχος δεν είναι μόνο η ενημέρωση του κοινού σε θέματα επιστημονικής αιχμής αλλά και η ανάδειξη του έργου του ΕΑΑ μέσω της διεπιστημονικότητας και της αλληλοκάλυψης των διαφορετικών ερευνητικών ενδιαφερόντων ως πηγή έμπνευσης ειδικότερα για τους νεαρούς επισκέπτες μας» αναφέρει ο ίδιος.

Οι θεματικές παρουσιάσεις ξεκινούν το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 20:00, διεξάγονται μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας Ζoom του  ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και εμπλουτίζονται κάθε φορά, καιρού επιτρέποντος, με ψηφιακή αστρονομική παρατήρηση του χειμερινού αττικού ουρανού και εναλλακτικά του Ήλιου.

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 – 3490022 καθημερινές 10-3μμ και στο vk@noa.gr, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://www.facebook.com/visitorcenters

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ