Επικαιρότητα

Χρόνια τα προβλήματα των εξωτερικών φρουρών

Off

Με την αντοχή και την υπομονή να έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης του σωφρονιστικού καταστήματος Σταυρακίου συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, διεκδικώντας την υλοποίηση διαχρονικών και επίκαιρων αιτημάτων τους. 

Μία υπηρεσία κομβικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης σε όλη τη χώρα η οποία έχει αποδυναμωθεί από προσωπικό και μέσα, με αποτέλεσμα όσο τα χρόνια περνούν, η κατάσταση να γίνεται ολοένα και χειρότερη, αλλά κυρίως περισσότερο επικίνδυνη για τους ίδιους και τους κρατούμενους. 

Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στην Εξωτερική Φρούρηση του Καταστήματος των Ιωαννίνων, ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούν για τις μεταγωγές είναι 20ετίας και άνω με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας, ενώ οι ίδιοι υποχρεούνται για να είναι ασφαλείς, να προμηθεύονται με ίδιους πόρους τον ατομικό οπλισμό. Όπως ανέφεραν, κάποια από τα περίστροφα που τους χορηγεί η Υπηρεσία έχουν χρονολογία παραγωγής στη δεκαετία του… 1950 με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους ίδιους και την Υπηρεσία. Ο πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Ιωαννίνων Δημ. Μαντζίλας, αλλά και ο Νίκος Παπαγιάννης, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, σε δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα κατά τη διάρκεια της συμβολικής κινητοποίησης μετέφεραν την αγανάκτηση και απογοήτευση των συναδέλφων για την πλήρη αδιαφορία της Πολιτείας να ανταποκριθεί έστω στο ελάχιστο στην επίλυση των αιτημάτων τους. «Εργαζόμαστε με οχήματα 20ετίας, καταργούμε σκοπιές στα Καταστήματα Κράτησης για να βγουν οι υπηρεσίες, υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού, η προκήρυξη για την πρόσληψη 100 ατόμων που δεν επαρκούν έτσι κι αλλιώς για όλη τη χώρα, είναι «σον αέρα» για τρία χρόνια και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να ανταποκριθεί», ανέφερε ο κ. Μαντζίλας.

«Είναι προφανές, ότι η υπομονή έχει τα όριά της. Πιστεύαμε, ότι με την αλλαγή από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, θα βελτιωνόταν η κατάσταση, όμως πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Εκτός από τα μέσα και τις υποδομές, οι συνάδελφοι δεν έχουν αποζημιωθεί για χιλιάδες δεδουλευμένα ρεπό, που φυσικά δεν πρόκειται να τα πάρουν, υπάρχουν νυχτερινά πενταετίας που δεν έχουν μπει σε κανέναν προγραμματισμό», τόνισε ο κ. Παπαγιάννης.

Τέλος, τη στήριξη στον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζόμενων στην Εξωτερική Φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης μετέφερε για λογαριασμό της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων Χρ. Γρίβας. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου