Επικαιρότητα

Με προτάσεις και διάθεση συνεργασίας για τον τουρισμό

Off

Η άριστη σχέση που έχει αναπτύξει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων με το Αλβανικό Προξενείο επισφραγίστηκε για ακόμα μια φορά στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία  του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων αποτελούμενη από τους αντιπροέδρους κΣτάθη Σιούτη και Λευτέρη Ζαρκάδα και το μέλος της Έφη Εξάρχου, με το Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Eltion Verleni.

Όπως ανακοίνωσαν οι ξενοδόχοι, από το 2016 που έχει υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Τουρισμού της γείτονας χώρας οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εκτίμηση και αγαστή  συνεργασία, γεγονός που αποτυπώνεται και στα στατιστικά στοιχεία των τουριστικών αφίξεων για το έτος 2018, όπου οι επισκέπτες από την Αλβανία κατείχαν το υψηλότερο μερίδιο στις αφίξεις αγγίζοντας το 28% . 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του UNWTO 2018, η Ελλάδα αποτέλεσε τον πιο δημοφιλή προορισμό για τα εξερχόμενα ταξίδια από την Αλβανία και η Ήπειρος έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησαν ζητήματα που αφορούν σημαντικά έργα υποδομών για τις δύο χώρες όπως είναι η ολοκλήρωση του παραδριατικού άξονα, αλλά και η κατασκευή υδατοδρομίων στους Αγίους Σαράντα και την Αυλώνα. 

Παράλληλα, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων προχώρησε σε στοχευμένες προτάσεις με στόχο την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Νομού Ιωαννίνων στην Αλβανία. 

Συγκεκριμένα προτάθηκαν:

• Η εκπόνηση προγραμμάτων «Fam Trips» φιλοξενίας τουριστικών δημοσιογράφων και tour operators στα Ιωάννινα και στην Αλβανία.

• Η δημιουργία αμφίδρομων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ξενάγηση και φιλοξενία σπουδαστών των δύο χωρών.

• Η υλοποίηση κοινού τουριστικού προγράμματος για την προσέλκυση επισκεπτών στα μνημεία που είναι ενταγμένα στην Unesco.

• Η φιλοξενία αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

• Η πραγματοποίηση γαστρονομικού φεστιβάλ στα Ιωάννινα και στα Τίρανα με παράλληλη έκθεση τοπικών προϊόντων των δύο περιοχών.

Επιπρόσθετα, ο Γενικός Πρόξενος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων ότι είχε προγραμματίσει την επίσκεψη του υπουργού πολιτισμού της Αλβανίας στα Ιωάννινα, η οποία δυστυχώς λόγω των επιδημιολογικών καταστάσεων, μετατέθηκε για το προσεχές μέλλον.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της Ένωσης εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο σύνολο του αλβανικού λαού για τη στήριξη και την προτίμηση που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια επισκεπτόμενοι την περιοχή μας για εμπορικούς, ιατρικούς και τουριστικούς σκοπούς και διατύπωσε την πεποίθησή της πως και στο μέλλον η συνεργασία αυτή θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο. 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ