Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 05:33
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

ΒΛΕΠΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΜΠΕΓΚΑ Ανησυχία για καθυστερήσεις στο Πάρκο Πολιτισμού

Off

Ανησυχητικές καθυστερήσεις στο Πάρκο Πολιτισμού βλέπει η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» ενώ ζητά σεβασμό σε όσα προβλέπει η νομοθεσία για τις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, όπως ζήτησε από τη δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της παράταξης, στην οικονομική επιτροπή, Θωμάς Γιωτίτσας, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας.

Αφορμή στάθηκε η αργοπορημένη αποστολή της εισήγησης, λίγη μόνο ώρα πριν τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβούλιου, γεγονός που δεν έδωσε τη δυνατότητα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να την μελετήσουν και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Ταυτόχρονα ο κ. Γιωτίτσας, αναφέρθηκε στην αποδυνάμωση της οικονομικής υπηρεσίας η οποία με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής έχει μείνει με ελάχιστο προσωπικό, καλώντας τους αρμόδιους να προχωρήσουν επιτέλους στην περίφημη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών την οποία προπαγάνδιζαν προεκλογικά αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμόσει.

Επί της εισήγησης ο κ. Γιωτίτσας τόνισε πως η μεγάλη αναμόρφωση του προϋπολογισμού έρχεται μόλις 1,5 μήνα μετά την ψήφισή του καταρρίπτοντας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τα όσα υποστήριζε τότε η δημοτική αρχή, ότι δηλαδή πρόκειται για έναν ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο προϋπολογισμό.

«Σας είχαμε επισημάνει από τότε ορισμένες χτυπητές αστοχίες σε κωδικούς που δεν τους προϋπολογίζεται σωστά, αλλά δεν μας ακούσατε. Σήμερα έρχεστε να αναδιαμορφώσετε τους κωδικούς αυτούς αποδεικνύοντας ότι δεν τους είχατε προϋπολογίσει ρεαλιστικά», είπε ο κ. Γιωτίτσας .

Κλείνοντας, επισήμανε ότι η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» διαφωνεί με την εγγραφή στον προϋπολογισμό νέου ποσού για την αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτη αν δεν υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι θα προκηρυχτεί διαγωνισμός από τις υπηρεσίες του δήμου και δεν θα υπάρξει ξανά απόφαση για απ’ ευθείας ανάθεση.

 

Για το Πάρκο Πολιτισμού

Αναφορικά με το θέμα των πρώην στρατιωτικών φυλακών ο κ. Γιωτίτσας, ως εισηγητής της παράταξης, εξέφρασε την ανησυχία της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην εξέλιξη του έργου αποδίδοντας ακέραια την ευθύνη γι’ αυτές στη σημερινή δημοτική αρχή.

«Σας έχουμε ακούσει πολλές φορές να λέτε ότι δεν παραλάβατε μελέτες κι ότι έχει βρει καμένη γη, εδώ όμως δεν μπορείτε να επικαλεστείτε αυτή τη δικαιολογία γιατί η σύμβαση με τους μελετητές που αναδείχτηκαν από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019. Δύο χρόνια μετά όμως δεν έχει γίνει τίποτα και ζητάτε να δώσουμε παράταση για να παραλάβουμε τις μελέτες τον Οκτώβριο του 2021. 

Είστε σίγουροι ότι το έργο που αφορά τη δημιουργία Πάρκου Πολιτισμού με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ θα προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023 όπως προβλέπεται και δεν θα κινδυνεύσει η χρηματοδότησή του;», ανέφερε ο κ. Γιώτιτσας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ