Τελευταία Νέα

Δωμάτιο στις Εστίες… για δύο χρόνια
Τη νέα νομοθεσία αξιοποιεί ο Δήμος για την Κυρά Φροσύνη
Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου
H Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΟΠΗΣ ΤΖΟΥΦΗ Άμεση επίλυση των προβλημάτων των σχολικών τροχονόμων
Πρωτοβουλίες για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων
ENERGEAN Η Carlyle εξαγοράζει τo χαρτοφυλάκιο σε Αίγυπτο, Ιταλία και Κροατία
Πάνω από 13.000 εγγραφές και 5.461 συνεντεύξεις
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΚΑΝΗ Έκθεση Ευρωπαϊκών μεταλλίων και παρασήμων
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Προχωράνε οι εργασίες στο Κέντρο για το Παιδί
Χωρίς νερό τα ψηλά σημεία του Κατσικά και της Ανατολής
29 ΙΟΥΝΙΟΥ Συναυλία της χορωδίας Bellevue Presbyterian Church Sanctuary Chorus
Μήνυμα αλληλεγγύης από το Φεστιβάλ «Το Κοινό μας Σπίτι»
Οι παλιές ανάγκες, τα μεγάλα έργα και η παραίτηση από τον σχεδιασμό
Τα του Καίσαρος…
Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 10:00
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ως την Πρωτομαγιά

Off

Σε φάση οργάνωσης του αγώνα, με συνεχείς κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. 

Το απόγευμα της Κυριακής στο θεατράκι στη «Σκάλα» πραγματοποίησε ανοιχτή συνέλευση με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζόμενων από διάφορους χώρους και κλάδους εργασίας, στην οποία παρουσιάστηκαν τα κορυφαία διακυβεύματα της επόμενης ημέρας στο χώρο της εργασίας, με τις συνθήκες, όπως ανέφεραν οι ομιλητές, να προοιωνίζουν ένα δυσοίωνο μέλλον για τους εργαζόμενους. 

Οι προτεινόμενες αλλαγές στο νέο εργασιακό Νομοσχέδιο, με την κατάργηση του 8ώρου στην πράξη, τη θεσμοθέτηση του 10ώρου, χωρίς δυνατότητα επιλογής ή σύμφωνης γνώμης του εργαζόμενου και την αντικατάσταση των υπερωριών με ρεπό, βρέθηκαν στο επίκεντρο των τοποθετήσεων, χωρίς από αυτές να λείψουν όμως και οι αναφορές στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και συνολικά η ελληνική κοινωνία, λόγω της πανδημίας.

Εισήγηση στη συνέλευση εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων έκανε ο Δημήτρης Καλύβας, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Εκφράστηκε η αντίθεση στις αυταπάτες που καλλιεργούν η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναγκαία συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας, οι αυταπάτες που καλλιεργούν ότι μπορεί να σωθεί η υγεία του λαού, όταν τα εμβόλια και τα φάρμακα βρίσκονται στα χέρια και στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. «Η διαχείριση της πανδημίας, σε όλα τα κράτη, ανέδειξε τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος που θυσιάζει ζωές για τα κέρδη τους», ανέφερε ο κ. Καλύβας.

«Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Την ώρα που πεθαίνουν δεκάδες καθημερινά εκτός ΜΕΘ και η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας αλλά και της πόλης μας είναι εκρηκτική, αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι αναγκαίο τα σωματεία και οι εργαζόμενοι να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης μας, την οργάνωση και την πάλη μας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού όπου στενάζει η λαϊκή οικογένεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΚΙ Νίκος Έξαρχος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ