Επικαιρότητα

Ενεργειακά έργα στο επίκεντρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας

Off

Ενεργειακά έργα συζητήθηκαν μεταξύ άλλων χτες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί των φακέλων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) των έργων:

•«Λατομείο σχιστολιθικών πλα κών στη θέση Καμίνια της Τ.Κ. Πηγαδουλίων Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας».  

• « Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 30.000 πτηνών πάχυνσης με υδρογεώτρηση, η οποία πρόκειται να εγ-κατασταθεί στη θέση «Ρογγόζια» της Τ.Κ. Αγ. Σπυρίδωνα, Δ. Αρταίων».

• «Φωτοβολταϊκό Πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 10,019 MW «Καρίτσα 1» στη θέση «Κόντρες-Μελίσσια» και των συνοδών του έργων, στις Δ.Ε. Ζίτσας, Ευρυμενών και Πασσαρώνος του Δήμου Ζίτσας Π.Ε. Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου».  

• «Λειτουργία του υφιστάμενου λιμένα Σαγιάδας, στη Δ.Ε. Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου».  

Γνωμοδότησε αρνητικά επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου «Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο (ΜΥΗΕ) Άγιος Γεώργιος, ισχύος 2,13 MW, Δ.Ε. Φιλιππιάδας του Δήμου Ζηρού/ Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπεί ρου».  

Τέλος η Επιτροπή  συμφώνησε  με την Εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλας Μπραΐμη- Μπότση για επανεξέταση των αδειοδοτήσεων για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με  καύση βιομάζας στο Δήμο Σουλίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  «Αυτές οι μονάδες είναι μονάδες καύσης με πρώτες ύλες που δεν υπάρχουν στην περιοχή.  Και αναρωτιόμαστε γιατί να λαμβάνει μια περιοχή τους ρύπους, όταν δεν έχει την πρώτη ύλη;» τόνισε μεταξύ άλλων, για να συμπληρώσει, ότι «υπάρχει χρόνος και τρόπος να διορθωθούν, όποιες αστοχίες συνέβησαν κατά το παρελθόν, τόσο για τις πραγματοποιούμενες, όσο και για τις μελλοντικές επενδύσεις». 

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ