Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 07:06
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

Στήριξη στην πράξη για 120 οικογένειες

Off

Πακέτα με τρόφιμα, ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και για τις ημέρες του Πάσχα, σε 120 συνολικά δικαιούχες οικογένειες διένειμε την περασμένη εβδομάδα ο ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών, μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. 

Μία κίνηση, που έχει καταστεί θεσμός ουσιαστικά από την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που καλύπτει μέσα από τις προσφορές επιχειρήσεων, εταιρειών, φορέων, συλλόγων και πάνω απ’ όλα των πολιτών, τις ανάγκες για δεκάδες οικογένειες, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημ. Πάνου. «Είναι 120 οικογένειες που είναι δικαιούχες του Παντοπωλείου, και οι οποίες συνολικά αριθμούν περίπου 400 άτομα, που βοηθήθηκαν για τις ημέρες του Πάσχα, χάρη στη βοήθεια των συμπολιτών μας και των επιχειρήσεων που μας στηρίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δικαιούχες και 

οικογένειες προσφύγων

Στο μεταξύ, οι πρώτες οικογένειες προσφύγων, που έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα ασύλου και μπορούν να γίνουν δικαιούχες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, προσήλθαν στον ΟΚΠΑΠΑ ακριβώς για να υποβάλουν αίτηση και να γίνουν δικαιούχοι του Παντοπωλείου. Ο κ. Πάνου τόνισε, ότι βασική προϋπόθεση πλέον είναι να έχουν φορολογική δήλωση, κάτι που θα αποκτήσουν μετά την υποβολή της πρώτης τους δήλωσης τον Μάιο, στην πορεία όμως θα πρέπει να διερευνηθεί γενικότερα και η δυνατότητα του ΟΚΠΑΠΑ σε σχέση με τον προϋπολογισμό που έχει για τις κοινωνικές του δομές. «Είναι βέβαιο, ότι δε μπορούμε με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό να σηκώσουμε πολύ μεγαλύτερο βάρος, όμως οι οικογένειες αυτές είναι δικαιούχες και έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλες τις άλλες. Επομένως, μόλις καλυφθούν και οι τυπικές προϋποθέσεις θα πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα ενισχύσουμε τον προϋπολογισμέ ή να εξετάσουμε τη δυνατότητα οι οικογένειες αυτές να γίνουν επίσης δικαιούχες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης», ανέφερε ο κ. Πάνου.

«Δώρισέ το»

Ο ΟΚΠΑΠΑ παράλληλα υλοποιεί και μία δεύτερη δράση μέσα από το Παντοπωλείο που είναι η προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη, ειδών που ίσως οι πολίτες δεν τα χρειάζονται και τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Όσοι τυχόν διαθέτουν αντικείμενα (όπως κρεβάτια, στρώματα, παιδικά είδη όπως: παιδικά καρότσια, κούνιες), μεταχειρισμένα έπιπλα ή ηλεκτρικές συσκευές/μικροσυσκευές όπως: ραδιόφωνα, συσκευές σιδερώματος κ.α. σε καλή κατάσταση ή οτιδήποτε άλλο δεν είναι πλέον ωφέλιμο, μπορούν να τα χαρίσουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ιωαννιτών.

«Η ανάγκη αυτή υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όμως τις κρίσιμες και δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε, η ανάγκη των συμπολιτών μας είναι ακόμα μεγαλύτερη. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε με τη δική σας στήριξη, ανέξοδα, ευπαθείς ομάδες που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και έχουν ανάγκη τη στήριξη όλων μας», τόνισε ο κ. Πάνου.

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου