Επικαιρότητα

Λύση για mega – εμβολιαστικό κέντρο στο πρώην ΠΕΔΥ 

Off

Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, σε συνδυασμό με την έλλειψη διάθεσης, αλλά και πολιτικής βούλησης προφανώς, να μετακινηθούν διαθέσιμοι ιατροί από τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας στις δομές υγείας των αστικών κέντρων, έχει επιδράσει καθοριστικά στο ότι δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί η πρόθεση της κυβέρνησης, να λειτουργήσει ένα mega εμβολιαστικό κέντρο στο κτίριο του πρώην ΠΕΔΥ στους Αμπελόκηπους.

Η αποκάλυψη της απόφασης της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ, στον οποίο ανήκει το κτίριο, που είχε γίνει από το ITV και την «Ε» από τις 8 Μαρτίου, δεν έχει προχωρήσει παρά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Ακριβώς όμως επειδή η ανάγκη είναι ήδη μεγάλη και σίγουρα θα γίνει μεγαλύτερο αφού οι εμβολιασμοί δεν πρόκειται να σταματήσουν ως διαδικασία για τα προσεχή δύο τουλάχιστον χρόνια, επανέρχεται στο προσκήνιο και κατόπιν πιέσεων και επαφών, η χρυσή τομή βρέθηκε στην αξιοποίηση του κτιρίου ως εμβολιαστικό κέντρο, με την παρουσία στρατιωτικών γιατρών.

 Τη σχετική είδηση έδωσε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, κάνοντας αναφορά και σε επικοινωνία που είχε για το θέμα με τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, που δεσμεύτηκε πως θα προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε να καλυφθεί η αδυναμία μετακίνησης ιατρικού προσωπικού και οι θέσεις αυτές να καλύπτονται από υγειονομικό προσωπικό των μονάδων του Στρατού Ξηράς.

 

Έκκληση στους νέους

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Καχριμάνης με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών στην περιοχή, επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ για μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων σε φοιτητές του πανεπιστημίου, όπως όμως και γενικότερα σε νέους και νέες. Ο αριθμός των φοιτητών που νοσούν από τον ιό έχει ξεπεράσει τους 60 και η προσοχή εκτός από την ιχνηλάτηση έχει πέσει στην εξυπηρέτηση εκείνων που έχουν τεθεί σε απομόνωση, τόσο στις Εστίες, όσο και στα διαμερίσματα που διαμένουν στην πόλη.

Στους αριθμούς των τελευταίων ημερών περιλαμβάνονται ακόμη και νέα κρούσματα από τη δομή του Κατσικά και από την Τ.Κ Κεφαλοχωρίου του δήμου Κόνιτσας.

«Απευθύνω έκκληση ειδικά στους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να δείξουν λίγη ακόμη υπομονή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους ελέγχους με rapid που έγιναν την Μεγ. Τετάρτη από τις μονάδες του ΕΟΔΥ στην κεντρική πλατεία, επιβεβαιώθηκαν 18 κρούσματα, με διάμεση ηλικία τα 30 έτη και άλλα δύο στο αρχοντικό Πυρσινέλλα, με διάμεση ηλικία τα 34 έτη.

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου