Επικαιρότητα

Μικραίνει το κόστος για την τρίιχνη Ιόνια

Off

Αισθητά μειωμένος είναι ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου που αφορά το σύνολο του οδικού άξονα της Ιόνιας από Ιωάννινα ως την Κακαβιά, σε σχέση με το εκτιμώμενο κόστος των προηγούμενων μελετών, για έναν αυτοκινητόδρομο όμως, που θα είχε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Ιόνιας οδού. 

Η εκτίμηση της περιφέρειας Ηπείρου και των υπηρεσιών της για το κόστος του τμήματος Καλπάκι – Κακαβιά φτάνει τα 65 εκ. ευρώ, ενώ το εκτιμώμενο κόστος για το τμήμα Ιωάννινα – Καλπάκι φτάνει τα 230 εκ. και για τα δύο τμήματα όμως, ως τρίιχνοι άξονες. 

Την Μεγ. Τετάρτη, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή και τον Γεν. Γραμματέα κ. Καραγιάννη, συζητώντας το θέμα των διευρωπαϊκών οδικών αξόνων της Ηπείρου και ειδικότερα τις συνδέσεις Καμπή – Ζέφυρος Πρέβεζας – παραλιακό μέτωπο και Ιωάννινα – Κακαβιά. 

Για το πρώτο έργο ο περιφερειάρχης ζήτησε από το υπουργείο να παραδώσει τη μελέτη που εκπονείται μέχρι το Ζέφυρο στην Περιφέρεια, ώστε να την ωριμάσει και στη συνέχεια να επιδιώξει την ένταξή της  στο επόμενο ΕΣΠΑ. 

Για το τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την ωρίμανση της μελέτης του τμήματος Καλπάκι- Κακαβιά από την περιφέρεια με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 65 εκ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός της τρίιχνης διατομής του τμήματος Ιωάννινα- Καλπάκι ανέρχεται σε 230 εκ. ευρώ. Αναλυτικότερη συζήτηση συμφωνήθηκε να γίνει μετά το Πάσχα σε νέα συνάντηση, όταν θα γίνει και η παρουσίαση των μελετών. 

 

Αγροτικά ζητήματα

Την ίδια ημέρα επίσης, ο κ. Καχριμάνης συναντήθηκε και με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φ. Αραμπατζή και τα στελέχη του υπουργού Σπήλιου Λιβανού στην οποία συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα, που αφορούν νομοθετικές ρυθμίσεις για την προστασία των γαλακτοκομικών προϊόντων και εν γένει για την κτηνοτροφία. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου