Επικαιρότητα

«Επανεκκίνηση» για την επόμενη ημέρα της πανδημίας

Off

Με θέμα την πολυμορφία, τη διαφορετικότητα και την καταπολέμηση των διακρίσεων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, η ανοιχτή συζήτηση που συνδιοργάνωσαν το ίδρυμα  «Friedrich Nauman» και οι «Ελεύθεροι Νέοι». 

Τα Ιωάννινα αποτέλεσαν τον πρώτο σταθμό της περιοδείας με γενικό τίτλο «Επανεκκίνηση», που έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων με τις τοπικές κοινωνίες για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, που δημιούργησε μία τεράστια κρίση σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο στον πλανήτη.

Μεταξύ των ομιλητών στην εκδήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, ο Στεφ. Πανακούλιας, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο αντιδήμαρχος Ζίτσας Γ. Ράδος και η Ελένη Σιαπικούδη, πρόεδρος των «Ελεύθερων Νέων» Ελλάδος.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε σε μείζονα ζητήματα που βρίσκονται στο προσκήνιο της συζήτησης στην Ευρώπη και όχι μόνο, που εγείρουν σοβαρές ενστάσεις και αμφισβητούν τον τρόπο ζωής μέχρι σήμερα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του δήμου Ιωαννιτών, των φορέων και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας στην υποδοχή και ενσωμάτωση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών από το 2016 μέχρι και σήμερα, με πληθώρα δράσεων πλέον να υλοποιούνται εντός της πόλης, μέσω του Διαπολιτισμικού Κέντρου Κοινότητας «Ακαδημία» και του Πολιτιστικού Κέντρου Λιγκιάδων, όπως και με τη λειτουργία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπ. Μπιμπίλας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου