Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 04:15
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Επανέναρξη των επισκεπτηρίων από τις 15 Ιουνίου

Off

Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν τα επισκεπτήρια με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις όμως στις δομές φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων άναψε μετά τις συναντήσεις της αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας Δόμνας Μιχαηλίδου, με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας. 

Οι όροι και οι προϋποθέσεις περιγράφονται με σαφήνεια στην ΚΥΑ που εκδόθηκε και στην οποία προβλέπεται η επανέναρξη των επισκεπτηρίων από τις 15 Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του Γηροκομείου των Αγαθοεργών Καταστημάτων της Ι.Μ Ιωαννίνων, Πέτρος Τσόδουλος.

«Προφανώς και είναι μία σημαντική εξέλιξη για την ψυχολογία των ηλικιωμένων που διαμένουν στις δομές, όπως όμως και για τα συγγενικά τους πρόσωπα που τόσον καιρό έμειναν μακριά τους. Αυτό όμως δε σημαίνει, ότι επιστρέφουμε στο προηγούμενο καθεστώς των ανεξέλεγκτων και δίχως μέτρα και προϋποθέσεις επισκέψεων και συναντήσεων, καθώς προβλέπεται ένα αυστηρό πρωτόκολλο που θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα από όλους, ώστε να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να έχουμε πισωγυρίσματα σε σχέση με την πανδημία», ανέφερε ο κ. Τσόδουλος που στάθηκε παράλληλα και στον ρόλο που κλήθηκαν να καλύψουν επιπλέον του ορισμένου από την εργασία τους, στο πλευρό των ηλικιωμένων, των εργαζόμενων στις δομές. «Είναι  μεγάλη υπόθεση αυτή η μικρή ανάσα ελευθερίας και για τους εργαζόμενους, που στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό των ηλικιωμένων, για να καλύψουν το κενό της απουσίας των δικών τους ανθρώπων», ανέφερε.

 

Οι νέοι κανόνες

Η έναρξη των επισκεπτηρίων θα γίνει από τις 15 Ιουνίου και πάντα με προκαθορισμένο ραντεβού, κατά κύριο λόγο σε εξωτερικούς χώρους, εκτός από τις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι δυνατό λόγω της κατάστασης υγείας του ηλικιωμένου.

Κάθε επισκέπτης μπορεί να πραγματοποιεί μία επίσκεψη ανά 15νθήμερο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα και στους συγγενείς των άλλων προσώπων να τους επισκέπτονται και παράλληλα να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός τις ίδιες ημέρες και ώρες σε μία δομή. Οι επισκέπτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το σχετικό έγγραφο, αλλά θα πρέπει να έχουν υποβληθεί προηγουμένως και σε rapid test.

Σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης δεν έχει εμβολιαστεί, υποχρεούται να προσκομίσει αρνητικό μοριακό τεστ από πιστοποιημένο εργαστήριο και να φορά διπλή προστατευτική μάσκα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη δομή ή μάσκα υψηλής προστασίας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ