Επικαιρότητα

Κάλεσμα στήριξης για το κτίριο στο Γηροκομείο

Off

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κομνηνών, και το οποίο ανήκει στα Γηροκομείο των Αγαθοεργών Καταστημάτων, με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων να προωθεί την ιδέα της ανέγερσης και λειτουργίας τριών νέων δομών για ηλικιωμένους, αλλά και για ασθενείς με άνοια, Αλτσχάιμερ, όπως και για ένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας.

Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο από την Μητρόπολη Ιωαννίνων, αναφέρθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, απευθύνοντας παράλληλα και μία ανοιχτή πρόκληση στους πολίτες και στους επιχειρηματίες να υποστηρίξουν ενεργά την προσπάθεια αυτή.

Όπως είπε, η Μητρόπολη Ιωαννίνων στη διάρκεια του 2022 κατάφερε να συγκεντρώσει από δωρεές από την Ελλάδα και το εξωτερικό ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ, όμως στην πορεία θα απαιτηθούν ακόμη περισσότερα χρήματα και γι’ αυτό η προσπάθεια θα πρέπει να είναι το ίδιο έντονη.

«Καταφέραμε να εξυγιάνουμε το Γηροκομείο και κάνουμε πλέον το μεγάλο βήμα να δημιουργήσουμε μία καινούργια, μεγάλη δομή που θα έχει διαφορετικές μονάδες. Μία για τη φιλοξενία ατόμων με Αλτσχάιμερ και άνοια σε δωμάτια με 1-2 κλίνες, μία δομή ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, σημαντική και για τους φροντιστές τους και μία δομή που θα αποτελεί συνέχεια του Γηροκομείου, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται 170 ηλικιωμένοι και εκκρεμούν άλλες 120 αιτήσεις. Επειδή άλλες τέτοιες δομές δεν υπάρχουν στην περιοχή και επειδή οι ανάγκες είναι μεγάλες, αλλά επίσης επειδή στον καθένα μπορεί να τύχει να χρειαστεί στην οικογένειά του, μία τέτοια δομή, θεωρούμε πολύ σημαντικό να έχουμε την υποστήριξη και εκείνων που μπορούν από το υστέρημά τους και εκείνων που μπορούν να δώσουν από το περίσσευμά τους», ανέφερε ο κ. Μάξιμος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου