Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 01:30
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

Προϋποθέσεις και δέσμευση στήριξης από το υπ. Εργασίας

Off

Τη δυνατότητα και ευκαιρία παράλληλα να δει δια ζώσης και να διαπιστώσει και την αρτιότητα λειτουργίας αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτήν, είχε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπ. Εργασίας Γ. Σταμάτης που επισκέφθηκε χθες το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου.

Στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στα Ιωάννινα με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Ρομά από τον ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Σταμάτης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας όπου τον υποδέχθηκε η πρόεδρος του Δ.Σ Μαρία Τσολάκη. Ενημερώθηκε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που ανέλαβε η διοίκηση του Κέντρου για τη βελτίωση της λειτουργίας και των συνθηκών των ωφελούμενων στις δομές του Κέντρου και ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα μίλησε για ένα από τα «στολίδια της χώρας».

Όπως είπε ο κ. Σταμάτης η προσφορά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου είναι γνωστή στο Πανελλήνιο και λόγω της παράδοσης και ιστορικής συνέχειας, αποδίδοντας τα εύσημα στην πρόεδρο, το Δ.Σ και το προσωπικό για τις προσπάθειές τους.

«Το υπουργείο προσπάθησε και συνεχίζει να το κάνει, να βρίσκεται κοντά στη δομή και το προσωπικό ενισχύοντας με κάθε μέσο τη λειτουργία του. Το Κέντρο εντάσσεται στον εθνικό σχεδιασμό δράσεων για την αναπηρία και φυσικά αποτελεί έναν μεγάλο στόχο της κυβέρνησης και της πολιτείας η επίτευξη της αποϊδρυματοποίησης. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι, τα άτομα με αναπηρία να είναι ορατά στην κοινωνία έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμάτης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ