Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:54
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Απάντηση για τις δομές του Κέντρου Πρόνοιας στην Κόνιτσα

Off

Με το ρητορικό ερώτημα «παρέδωσαν κλειστές δομές και δύο χρόνια μετά, μιλάνε για εγκατάλειψη;», απάντησε η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου στην κριτική και την επίθεση που έκανε  η Θεανώ Φωτίου στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, μετά την επίσκεψή της στην Κόνιτσα και στις δομές του Κ.Κ.Π. Ηπείρου.

Η κα Φωτίου στη συνέντευξη που παραχώρησε από τα γραφεία της Νομαρχιακής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως συνάντησε την πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση στη Μονάδα Παιδικής Προστασίας της Κόνιτσας, η οποία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε,  λειτουργούσε, προσφέροντας σημαντικό έργο και στους ωφελούμενους αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου κα Τσολάκη, μιλώντας στο ITV έκανε λόγο για αναλήθειες και για καταστροφική αντιπολίτευση, λέγοντας, ότι η προηγούμενη διοίκηση επί ημερών της κας Φωτίου στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχε αναστείλει τη λειτουργία της δομής στην Κόνιτσα, με τη συναίνεση της κας Φωτίου!

«Όταν αναλάβαμε εμείς τη διοίκηση του Κέντρου τον Δεκέμβριο του 2019, βρήκαμε τη δομή κλειστή, με απόφαση της προηγούμενης διοίκησης, που είχε τη συναίνεση του υπουργείου, στο οποίο ήταν και η κα Φωτίου. Εμείς, σε συνθήκες πανδημίας μάλιστα, ανοίξαμε τη δομή το καλοκαίρι του 2020, για να φιλοξενήσουμε, πιλοτικά, κάποιους ωφελούμενους ΑμΕΑ από το ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος», όπως κάναμε και το καλοκαίρι του 2021, με όρους ημιαυτόνομης διαβίωσης. Επίσης, για να αξιοποιήσουμε τη Μονάδα της Κόνιτσας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προχωρήσαμε στην πλήρη ανακαίνιση του κάτω ορόφου, που χρησιμοποιούταν ως αποθήκες και δημιουργήσαμε κάποια διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης, που θα χρησιμοποιηθούν είτε για γηριατρικά περιστατικά από την Κόνιτσα είτε για τη φιλοξενία εφήβων», σημείωσε η κα Τσολάκη.

Αναφορά έκανε επίσης και στη Μονάδα Παιδικής Προστασίας στην Πωγωνιανή. «Μία μονάδα η οποία επίσης ήταν κλειστή, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση και σήμερα λειτουργεί ως παράρτημα του Κέντρου Προστασίας Παιδιού για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών. Οι δηλώσεις της κας Φωτίου είναι πέρα για πέρα αναληθείς και το βέβαιο, είναι πως δεν αποτελούν γόνιμη αντιπολίτευση. Εδώ είμαστε για να ακούσουμε και προτάσεις και προβληματισμούς, με αλήθεια όμως και με ρεαλισμό. Δε γίνεται όμως, να παραδίδουν κλειστές δομές και να μιλάνε δύο χρόνια μετά, για εγκατάλειψη», κατέληξε η κα Τσολάκη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ