Επικαιρότητα

Στον Εισαγγελέα μελισσοκόμος για πυρκαγιά

Off

Με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο 67χρονος μελισσοκόμος που συνελήφθη την Κυριακή στην Κληματιά, όταν διαπιστώθηκε πως με δική του υπαιτιότητα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση που λίγο έλειψε να λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με την άμεση επέμβαση του κλιμακίου από τον Βουτσαρά, ενώ διαπιστώθηκε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το σημείο όπου ο 67χρονος είχε κυψέλες μελισσών.

Μία από τις ημέρες του καύσωνα επέλεξε να «καπνίσει» τα μελίσσια και το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Το περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει σύμφωνα με τον Απόστολο Βασδέκη, διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Ήπειρο, πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση και πόσο εύκολα μπορεί και να εκδηλωθεί πυρκαγιά αλλά και να εξαπλωθεί, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ο 67χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα που όρισε τακτική δικάσιμο ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

«Είναι αλήθεια ότι από πέρυσι που έχει αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και προβλέπεται το διοικητικό πρόστιμο υπάρχει ένας επιπλέον μοχλός πίεσης που ίσως λειτουργεί αποτρεπτικά. Το ζήτημα ωστόσο είναι να μη σκεφτόμαστε το πρόστιμο αλλά το πώς θα είμαστε ασφαλείς και πώς θα τηρούμε τα προβλεπόμενα μέτρα ειδικά σε έκτακτες καιρικές συνθήκες όπως αυτές των τελευταίων ημερών στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Βασδέκης.

 

Εκτός Ηπείρου μεγάλος

 αριθμός πυροσβεστών

Οι πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών που ξεκίνησαν από την Αττική και συνεχίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία και στο Αίγιο είχαν ως επιπλέον αποτέλεσμα στη λειτουργία της υπηρεσίας την αποστολή ισχυρών δυνάμεων με πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από την Ήπειρο.

Τις τελευταίες μόνο ημέρες για τις πυρκαγιές στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία διατέθηκαν από την Ήπειρο 15 οχήματα, με πέντε πυροσβέστες προσωπικό το καθένα, όπως επίσης και ένα πεζοπόρο.

Το ελικόπτερο πυρόσβεσης που σταθμεύει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ενεργεί επίσης ρίψεις και σε άλλες περιοχές, όπως στην περιοχή του Βερμίου από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

«Προφανώς δημιουργείται μεγάλο κενό στην υπηρεσία, όταν διατίθενται τόσο πολλές δυνάμεις για την κάλυψη αναγκών σε άλλες περιοχές», κατέληξε ο κ. Βασδέκης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ