Επικαιρότητα

Προβληματισμοί για τη φωτιά στο Πάρκο Πυρσινέλλα

Off

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας η απομάκρυνση των υλικών που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο Πάρκο Πυρσινέλλα, κινητοποιώντας τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, για να σώσουν έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης, όπως και έγινε. 

Ωστόσο έντονο προβληματισμό δημιούργησε από την πρώτη στιγμή, η χρονική στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, αλλά και το σημείο που αυτή ξέσπασε, καθώς και οι λόγοι που οδήγησαν τον δράστη ή τους δράστες να προχωρήσουν σε αυτήν την ενέργεια. 

Ο χώρος, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, φυλάσσεται εκ νέου από την Αστυνομία, καθώς μία διαφορετική ερμηνεία σχετικά με την εγκύκλιο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε δάση, αλσύλλια και πάρκα, είχε ως αποτέλεσμα την πλημμελή φύλαξη του χώρου το επίμαχο διάστημα. 

Ο κ. Ελισάφ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους φορείς και τις υπηρεσίες για την κινητοποίησή τους, πρόσθεσε, ότι η απόφαση απαγόρευσης ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 26 Αυγούστου και ίσως επεκταθεί, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ατομική ευθύνη που έχει ο κάθε πολίτης να είναι προσεκτικός ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες, όπως του φετινού καλοκαιριού.

«Δεν είναι εύκολο να διατηρήσουμε τέτοιους χώρους καθαρούς από καύσιμη ύλη και γι’ αυτό απαιτείται συνεχής επιτήρηση και εγρήγορση. Οφείλω λοιπόν να εκφράσω θερμές ευχαριστίες προς τους φορείς και τις υπηρεσίες, τις ομάδες των εθελοντών, που συμβάλλουν στην επιτήρηση, αλλά οφείλουμε να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να μην αφήνουμε περιθώρια σε κανέναν, να προχωρά σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες. 

Το Πάρκο Πυρσινέλλα αποτελεί πνεύμονα για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία του. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για ό,τι συνέβη στη διάρκεια της νύχτας και παράλληλα τις ευχαριστίες μας προς τις αρχές που κινητοποιήθηκαν άμεσα και προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς πριν αυτή επεκταθεί και προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά», σημείωσε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου