Επικαιρότητα

Αντίθεση στην περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης

Off

Τα θέματα του περιβάλλοντος βρίσκονται στο προσκήνιο μετά και τις πρόσφατες πυρκαγιές στη χώρα και απασχόλησαν ιδιαίτερα τη βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, η οποία τις τελευταίες ημέρες είχε και ανάλογες επαφές.

Σε δηλώσεις της χτες τόνισε:

"Είχαμε στη  Βουλή την έναρξη ενός πολιτικά καυτού φθινοπώρου  με θέμα συζήτησης τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού και την τραγική περιβαλλοντική καταστροφή με 1.2 εκ. καμένα στρέμματα γης, σπίτια, καλλιέργειες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, το υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες, πάνω και από την Τουρκία. Ο κ. Μητσοτάκης, έχων ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία εμφανίστηκε προκλητικός, αλαζόνας και αμετανόητος, δίνοντας συγχαρητήρια στον εαυτό του και στο επιτελικό κράτος" ανέφερε επί του κεντρικού πολιτικού σκηνικού.

Αναφέρθηκε και σε ευθύνες για τους δασικούς χάρτες:

«Σε συνέχεια του περιβαλλοντοκτόνου Νόμου Χατζηδάκη που ακύρωσε τους δασικούς χάρτες, τους ΦΔΠΠ, δόθηκε το δικαίωμα εγκατάστασης ανεμογεννητριών και άλλων δραστηριοτήτων ακόμη και σε περιοχές Natura. Και φυσικά την κατάργηση σημαντικών επιλογών που είχε παραδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, όπως το ενιαίο πρόγραμμα πρόληψης πυρκαγιών σε όλη την Ελλαδα με δρομολογημένες 550 προσλήψεις στις δασικές υπηρεσίες, 5066 εργαζόμενους στο πρόγραμμα δασοπροστασίας και ένα πρόγραμμα αξίας 140 εκατ που στόχευε κυρίως στη μικτή ζώνη δάσους – κατοικίας. Και βεβαίως η απόρριψη του πορίσματος Γκολντάμερ για την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας. Εμείς ζητάμε την άμεση απόσυρση του Νόμου Χατζηδάκη, την επαναπρόσληψη 5000 εργαζομένων στη δασοπυρόσβεση, την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας με το πόρισμα Γκολντάμερ, την οικονομική στήριξη των πυροπλήκτων με εισόδημα έκτακτης ανάγκης, με χρήματα από το ΕΣΠΑ και ταμείο ανάκαμψης".

Ειδικά για το αισθητικό αλλσύλιο της πόλης υποστήριξε ότι απαιτείται να γίνει ένα σχέδιο δράσης που προϋποθέτει, πόρους, όχι μόνον από ανταποδοτικά τέλη, και προσωπικό, εποχικοί 8μηνίτες, εκπαίδευση από τη δασική υπηρεσία. Η κα. Τζούφη αναμένεται να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση λόγω μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο περιβάλλοντος, στον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Αμυρά.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου