Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 01:04
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Σεπτεμβρίου 2021
Χωρίς κατηγορία

Με διεκδικήσεις η ΑΔΕΔΥ στις συγκεντρώσεις της ΔΕΘ

Off

Το πλαίσιο των αιτημάτων και της διεκδίκησης αυτών ενόψει της ΔΕΘ και των κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγελθεί, παρουσίασαν από τα Γιάννενα χθες, ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημ. Μπράτης και ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων Χρ. Γρίβας.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και από τα Ιωάννινα, όπως και από άλλες πόλεις θα αναχωρήσουν λεωφορεία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί από την ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00, με τη συμμετοχή να είναι ήδη ικανοποιητική, όπως ανέφερε ο κ. Γρίβας.

Η διεξαγωγή της φετινής ΔΕΘ συμπίπτει, όπως σημείωσε ο κ. Μπράτης από την πλευρά του, με την ψήφιση από την κυβέρνηση του νέου Νόμου για τα εργασιακά, μέσα από τις διατάξεις του οποίου καταργούνται δικαιώματα αιώνων, με κυρίαρχο το δικαίωμα στην απεργία.

Επιπλέον, ο κ. Μπράτης αναφέρθηκε στο νέο Νόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, όπως όμως και στις διαχρονικές απαιτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τους τομείς της υγείας και τις παιδείας. «Οι διεκδικήσεις μας είναι ώριμες και διαρκείς απέναντι μάλιστα σε μία αντιλαϊκή πολιτική, η οποία αποτυπώνεται στους τελευταίους Νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση. Οι αντεργατικές και αντιλαϊκές ρυθμίσεις και διατάξεις δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές και δε θα γίνουν από το συνδικαλιστικό κίνημα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπράτης.

Στον τομέα της υγείας και με την πανδημία να προελαύνει, η ΑΔΕΔΥ τάσσεται υπέρ του μαζικού εμβολιασμού, ταυτόχρονα όμως απέναντι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στις λογικές των αναστολών εργασίας των υπαλλήλων. «Όφειλε η κυβέρνηση να αναζητήσει και να βρει άλλους τρόπους για να αντιμετωπίσει όσους δεν εμβολιάζονται, όπως είναι η τηλεργασία, οι μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες και ούτω καθεξής», ανέφερε ο κ. Μπράτης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ