Επικαιρότητα

Ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ για τον διαγωνισμό για τους ΣΜΑ

Off

Ο συνδυασμός της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων στην Ήπειρο, με την παράλληλη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον δήμο Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της διακήρυξης που «βρίσκεται στον αέρα» από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Αποβλήτων. 

Η τοποθέτηση αυτή του δημάρχου Μ. Ελισάφ, μία ημέρα μετά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Μουστακλής, εκφράζοντας την άποψη ότι πρόκειται περί «φωτογραφικής διακήρυξης», ζητώντας την ανάκλησή της και την επαναδημοπράτηση με όρους διαφάνειας, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό, έστω κι αν όπως είναι κοινά αποδεκτό, τέτοιου είδους αποφάσεις και ζητήματα δεν προκαλούν το ενδιαφέρον των πολιτών. 

Όταν όμως η συζήτηση έρχεται στο μείζον προκείμενο, που είναι το κόστος, η διασφάλιση των όρων του δημόσιου συμφέροντος, καθίσταται δεσμευτικός όρος και για τις δημόσιες παρεμβάσεις των φορέων, όπως και των πολιτών, οι οποίοι άλλωστε χρυσοπληρώνουν τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, κληθείς να σχολιάσει τη συγκεκριμένη παρέμβαση του Αστικού ΚΤΕΛ επί του διαγωνισμού, απέφυγε να πει, αν ο δήμος Ιωαννιτών δικαιώνεται για την επιλογή του να μην ψηφίσει στο ΔΣ του Συνδέσμου και πρόσθεσε πως οι εκπρόσωποί του στο ΔΣ εξέφρασαν σαφώς τις επιφυλάξεις τους.

«Δε μπαίνω στη διαδικασία να πω ποιος δικαιώνεται και ποιος όχι. Οι εκπρόσωποι του δήμου στο ΔΣ του Συνδέσμου εξέφρασαν με σαφήνεια τις επιφυλάξεις για τη διαγωνιστική διαδικασία και δε συμμετείχαν στην ψηφοφορία, για να μην πυροδοτήσουν το κλίμα, αλλά και σε μία προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία. Άλλωστε, η λειτουργία των ΣΜΑ είναι μονόδρομος για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο», ανέφερε αρχικά. 

Ρωτήθηκε στη συνέχεια εάν θεωρεί πως με τη στάση αυτή, ο δήμος Ιωαννιτών διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, αφού επί της ουσίας των καταγγελιών του κ. Μουστακλή, αυτό είναι που διακυβεύεται, ο κ. Ελισάφ είπε πως «… από την αρχή της διαδικασίας συγκρότησης του Συνδέσμου και της ψήφισης του προϋπολογισμού, ο στόχος της δημοτικής αρχής ήταν και είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκληρωμένης διαχείρισης με απόλυτη περιφρούρηση των οικονομικών συμφερόντων του δήμου και των δημοτών. Αυτό ακριβώς έκαναν και οι εκπρόσωποι του δήμου στο ΔΣ του Συνδέσμου», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ