Επικαιρότητα

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ Ντροπή και θλίψη για ό,τι άφησαν πίσω τους οι «μαθητές»

Off

Απογοητευτική και απελπιστική είναι η κατάσταση στο Λύκειο Ελεούσας, στο οποίο το πρωί της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η κατάληψη που βρισκόταν σε εξέλιξη από την περασμένη Παρασκευή.

Με την παράδοση του σχολείου στη διεύθυνση του σχολείου, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες που βρέθηκαν στο χώρο δε μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν μπροστά τους, με το εσωτερικό του σχολείου, να μοιάζει… βομβαρδισμένο.

Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επιστρέψουν στη διά ζώσης εκπαίδευση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, όμως αυτό είναι το ελάχιστο θα μπορούσε να πει κάποιος, όπως ανέφερε και ο διευθυντής του Λυκείου Νίκος Παππάς. Πριν από ένα χρόνο, στο ίδιο Λύκειο, είχαν καταγραφεί και πάλι τεράστιες ζημιές στο εσωτερικό του μετά από κατάληψη, με τη διεύθυνση του Λυκείου να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων είχαν δοθεί και ονόματα ατόμων, που συμμετείχαν στην κατάληψη και ήταν υπεύθυνοι για την διατήρηση του σχολείου σε καλή κατάσταση. Όπως επισήμανε όμως ο κ. Παππάς ουδέποτε ενημερώθηκε για την εξέλιξη της διαδικασίας αυτής.

«Και ήρθαμε σήμερα και είδαμε μία εικόνα που φαινομενικά δείχνει μικρότερη από πέρυσι, σίγουρα όμως το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών, είναι πολύ μεγαλύτερο. Προβληματίζομαι από τη βαναυσότητα της καταστροφής του πολιτισμού, που δεν είναι εύκολο να επανέλθει. Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια και την επόμενη χρονιά η κατάσταση είναι χειρότερη. Δυστυχώς ούτε οι μαθητές, ούτε και οι γονείς φαίνεται να αναλογίζονται ότι το ίδιο σχολείο θα υποδεχθεί αύριο τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στο σχολείο και στις υποδομές του τα τελευταία χρόνια, αλλά φαίνεται, ότι δεν το θέλουν. Αν θέλουν μόνον έναν πίνακα, μία καρέκλα και ένα γραφείο, θα το κάνουμε, αλλά αυτό είναι επιστροφή στο παρελθόν», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου