Επικαιρότητα

Να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία των ορεινών περιοχών

Off

Την ανάκληση των αποφάσεων που αφορούν τη σύμπτυξη τάξεων σε δημοτικά σχολεία ορεινών περιοχών,  ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης με έγγραφο που απέστειλε την Τετάρτη στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Είχε προηγηθεί στο πλαίσιο του ίδιου θέματος και παρέμβαση του Δημάρχου Β. Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ που ζητά να μη γίνει διθέσιο από τριθέσιο το Δημοτικό Σχολείο Πραμάντων.

Ο Περιφερειάρχης στο έγγραφο του τονίζει ότι από τέτοιου είδους αποφάσεις προκαλείται μείζον κοινωνικό ζήτημα, καθώς όπως υπογραμμίζει  «τα δημοτικά σχολεία των ορεινών- ακριτικών και γενικά των περιοχών που είναι μακριά από τα αστικά κέντρα,  αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα στην αστυφιλία και στην πλήρη ερήμωση των ελάχιστων χωριών που παραμένουν εν ζωή, έχοντας  μαθητικό πληθυσμό {…}. Πρέπει να κατανοήσετε ότι κάθε συρρίκνωση και υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, οδηγεί σε μετακίνηση μαθητικού δυναμικού προς τα αστικά κέντρα, που στις περισσότερες περιπτώσεις συμπαρασύρει και τις οικογένειές τους, προκαλώντας νέα πληθυσμιακή αιμορραγία στην ύπαιθρο, η οποία – δυστυχώς- δεν πρόκειται να καλυφθεί στο μέλλον, όπως έχει αποδειχθεί στη διάρκεια του χρόνου».    

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης εκφράζει τη πίστη ότι  «θα πρυτανεύσει η λογική και όχι η “ψυχρή αριθμητική”  και θα ενισχυθούν με εκπαιδευτικούς τα σχολεία, ανακαλουμένων παράλληλα των αποφάσεων που οδηγούν στη συρρίκνωσή τους.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου