Επικαιρότητα

Μείζον ζήτημα η εργασία για τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ

Off

Στο σύνολό του και κυρίως στο περιεχόμενο αποδέχεται και υιοθετεί το ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Το ψήφισμα αναφέρεται στο μείζον ζήτημα παραμονής στην εργασία τους, για τους εκατοντάδες συμβασιούχους στο ΠΓΝΙ, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων να επισκέπτεται το πρωί το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου και να ζητά την υποστήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να διεκδικηθεί η επίλυση των προβλημάτων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση συνεπικουρούμενη και από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα συνολικά των δομών υγείας στην Ήπειρο, εκτός ημερήσιας, ωστόσο συμφωνήθηκε αυτό να γίνει σε τακτική συνεδρίαση και στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης, σε επόμενη συνεδρίαση, παράλληλα με την συμφωνία για την αποστολή του ψηφίσματος με τις θέσεις του Συλλόγου Εργαζομένων.

Το δάσος στη Βαλανιδοράχη

Επίσης, στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση έγινε διάλογος με αφορμή την επερώτηση του «Κοινού των Ηπειρωτών» για το δάσος της Βαλανιδοράχης με την επιτροπή των κατοίκων που έχει συσταθεί να ζητούν την αναψηλάφηση της δικαστικής απόφασης του 2018 με την οποία αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία ιδιωτών σε μία έκταση περίπου 2000 στρεμμάτων.Εισηγητής ήταν ο Θεοδ. Κορωναίος που ζήτησε την παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου με τον Αλ. Καχριμάνη να τονίζει πως για μία αμετάκλητη δικαστική απόφαση όπως η συγκεκριμένη, μόνο το ελληνικό δημόσιο έχει έννομο συμφέρον να παρέμβει.

Οι επερωτήσεις της

Λαϊκής Συσπείρωσης

Συζητήθηκαν επίσης οι δύο επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, η μεν πρώτη για τον αποκλεισμό πολλών παιδιών στην Ήπειρο από τις λίστες εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ με την κα Ζέκα να τονίζει ότι στην Ήπειρο ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος των 4000. Ο Αλ. Καχριμάνης απάντησε λέγοντας πως η διαχειριστική αρχή ενημέρωσε πως δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης.Η δεύτερη επερώτηση αφορούσε τους λόγους για τους οποίους δεν χορηγούνται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη να υποστηρίζει πως συντάσσεται μελέτη και όταν ολοκληρωθεί, θα αποδοθούν στους εργαζόμενους όσα δικαιούνται και οφείλονται.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ