Σάββατο 1 Απριλίου 2023 07:03
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Τουριστική προβολή μέσα από τα τοπικά προϊόντα

Off

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων ήταν από τις πρώτες Ενώσεις της χώρας που αποφάσισε τη συμμετοχή της σε ένα έργο που άρχισε να υλοποιείται μέσα στο καλοκαίρι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), το Δίκτυο Παραγωγών “Authentic Greece” και τους λοιπούς συντελεστές του.

Το «Τοπικά και Επώνυμα» βασίζεται σε ενέργειες  ανάδειξης και κοινής προβολής ξενοδοχείων, προορισμών και παραγωγών προς καταναλωτές και τουρίστες, τόσο μέσα στα ξενοδοχεία όσο και σε καταστήματα τροφίμων, σε Ελλάδα και εξωτερικό – χρησιμοποιώντας ως «όχημα» τα επώνυμα τοπικά προϊόντα.

Μέσα στα ξενοδοχεία το έργο ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις «Αυθεντικότητας» για σήμανση και «επώνυμη»  χρήση επιλεγμένων τοπικών προϊόντων στους μπουφέδες, παρουσιάζοντας παραγωγούς και τόπους  προέλευσης αυτών. Επιπλέον, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος (ΛΑΕ), αναπτύσσονται πρότυπα για βιωματικές δράσεις που ενισχύουν τους τρόπους παρουσίασης των ελληνικών τοπικών προϊόντων μέσα στα ελληνικά ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Αυτό το πλέγμα δράσεων εκφράζεται από ένα Σήμα Γαστροτουρισμού, τις προδιαγραφές του οποίου έχουν ως αντικείμενο οι πιλοτικές δράσεις που υλοποιούνται σε αυτό τον κύκλο που ολοκληρώνεται άμεσα.

Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Ευστάθιος Σιούτης:

«Είμαστε περήφανοι που μαζί με άλλες τρεις Ενώσεις Ξενοδόχων της χώρας είμαστε από τους πρώτους που συμμετέχουμε στο έργο της ΠΟΞ με τις καινοτομικές μεθόδους. Η ανάδειξη της τοπικότητας των προϊόντων που χρησιμοποιούμε στα ξενοδοχεία μας, η οργανωμένη προβολή πολλών ντόπιων παραγωγών, η κοινή προώθηση προϊόντων και ξενοδοχείων αλλά και ο εμπλουτισμός της εμπειρίας του τουρίστα με πιστοποιημένες δράσεις για το φαγητό, νομίζουμε ότι είναι σημαντικά εργαλεία για την μετατροπή της πλούσιας Ηπειρωτικής Γαστρονομίας σε εργαλείο μεγαλύτερης και ποιοτικότερης ανάπτυξης τόσο της παραγωγής όσο και του τουρισμού μας».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου