Επικαιρότητα

«Μητρόπολη» των extreme sports γίνεται η Κόνιτσα

Off

«Μητρόπολη» των extreme sports στη χώρα, τίτλος άλλωστε που της είχε αποδοθεί πολλά χρόνια πριν, στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000, επιχειρεί να ξαναγίνει η Κόνιτσα, έχοντας αυτή τη φορά ισχυρή υποστήριξη και σε περιφερειακό και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και η πρώτη συζήτηση στο υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τη σύσταση και λειτουργία μίας Σχολής Εκπαιδευτών για extreme sports, με τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτ. Αυγενάκη, έγινε από τον δήμαρχο Κόνιτσας Νίκο Εξάρχου και τον υφ. Προστασίας του Πολίτη Λευτ. Οικονόμου, η πρωτοβουλία και βοήθεια του οποίου αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Σε αυτήν, οι εμπλεκόμενοι φορείς, παρουσία του κ. Αυγενάκη, συζήτησαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκρότηση του φορέα υλοποίησης και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, που θα ακολουθήσει, αφού πρώτα διευκρινιστούν βασικές λεπτομέρειες της διαδικασίας. Η Σχολή θα λειτουργήσει στις κτιριακές υποδομές της Αναγνωστοπούλειου Σχολής, που έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για την προσπάθεια αυτή.

Στη συνάντηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής, εκτός του κ. Αυγενάκη, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρ. Κεφάλα και η Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ, με τον πρόεδρο Παν. Κολόκα.

Ο κ. Αυγενάκης στις δηλώσεις που έκανε, αναφέρθηκε σε μία κοινή προσπάθεια που μπορεί να μετατρέψει την Κόνιτσα σε έναν παράδεισο των extreme sports, όπως επίσης και στο 5ο νομοσχέδιο για την αθλητική μεταρρύθμιση, που επικεντρώνεται στον αθλητισμό αναψυχής.

«Η επιλογή της Κόνιτσας υπηρετεί παράλληλα και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά και κριτήρια, όμως δε θα πρέπει να ξεχάσουμε, ότι είναι η περιοχή στην οποία υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα extreme sports. Αυτό που θέλουμε , είναι να δημιουργήσουμε κάτι που θα μείνει στο διηνεκές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης.

Ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρ. Κεφάλα αναφέρθηκαν στο συνολικό στόχο της προσπάθειας για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Κόνιτσας, που μπορεί να προσδοκά πολλαπλά οφέλη.

Ο πρόεδρος της Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ Παν. Κολόκας επίσης στάθηκε στη συστηματική προσπάθεια τα δύο τελευταία χρόνια ώστε να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του τόπου, στον αθλητικό τομέα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ