Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 08:30
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Δεκεμβρίου 2021
Πολιτισμός

«Οι νονοί του Τόκυο» από τον ρεαλισμό στην κωμωδία

Off

Η νέα προβολή στις «Κυριακές στο Πανί» και τον κύκλο Η πόλη στον κινηματογράφο, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, θα είναι η ταινία «Οι νονοί του Τόκυο» του Σατόσι Κον (Tokyo Godfathers, Ιαπωνία, 2003, 92’, Κατάλληλο για άνω των 13).

Η προβολή θα γίνει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στις 20:30 με είσοδο ελεύθερη.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων στο Τόκυο και τρεις άστεγοι φίλοι, ο αλκοολικός Τζιν, η διεμφυλική πρώην τραγουδίστρια Χάνα και η έφηβη Μιγιούκι, που το έχει σκάσει από το σπίτι της, βρίσκουν ένα μωρό παρατημένο στα σκουπίδια και αποφασίζουν να το φροντίσουν και να ψάξουν να βρουν τους πραγματικούς γονείς του ώστε να τους το παραδώσουν. Στην προσπάθεια τους γνωρίζουν έναν γαλαξία χαρακτήρων από τον υπόκοσμο της πόλης μέχρι και τις χαμένες οικογένειές τους με τις οποίες έχουν διακόψει κάθε σχέση.

Ο σκηνοθέτης Σατόσι Κον ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ιαπωνικού anime με ταινίες που έχουν μείνει στην ιστορία του είδους, όπως το Perfect Blue και το Paprika. Οι Νονοί του Τόκυο ξεκινούν με στοιχεία κοινωνικού ρεαλισμού συνεχίζουν ως κωμωδία και έπειτα ως συναισθηματικό δράμα για να καταλήξουν σε κανονική περιπέτεια. Ισορροπώντας με εξαιρετική επιδεξιότητα και με ένα ιδιαίτερο και πάντα εμφανές χιούμορ να διαπνέει πάντα την ταινία, ο Κον δεν εγκλωβίζεται ποτέ σε ένα κινηματογραφικό είδος ενώ ταυτόχρονα μας παραδίδει το πορτραίτο μιας μεγαλούπολης από την οπτική τριών ρομαντικών αντι-ηρώων. Το Τόκυο του Κον είναι σκληρό αλλά και ρομαντικό, πάντα ζωντανό όμως και γεμάτο εκπλήξεις.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ