Τελευταία Νέα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Παράταση του 3ου ποιητικού διαγωνισμού
Τρία νέα δεδομένα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Τα του Καίσαρος…
Με πολλές αλλαγές ο ΠΑΣ για το καλύτερο, κόντρα στην ΑΕΚ
Προτεραιότητα η στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων
Προβληματισμοί για το μέλλον των δημόσιων πανεπιστημίων
Αποχώρησαν με ικανοποίηση για την αποδοχή
Ένα από τα σημαντικότερα, αλλά και ακριβότερα τεχνικά έργα
Αγωνία για την επόμενη ημέρα στην πρόληψη
Κάλεσμα στην απεργία από τους εργαζομένους Υγείας
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Πανελλαδική απεργία με ισχυρή αναφορά και στα Τέμπη
Εργαστήριο για την ουδέτερη και συμπεριληπτική γλώσσα
Παρουσιάζοντας το έργο «Πέερ Γκυντ»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Προβληματισμοί και ανησυχίες για το Πανεπιστήμιο
ΔΥΠΑ ΑΠΟ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής για τον Μάρτιο
Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 06:39
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό

Off

Το πρώτο και σίγουρα το πλέον καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων των Special Olympics και στα Ιωάννινα έγινε το βράδυ της Τρίτης, με την υπογραφή συμφωνητικών συνεργασίας με τον δήμο Ιωαννιτών, καθώς επίσης και με τρία αθλητικά σωματεία.

Παρουσία του προέδρου των Special Olympics Hellas, πρέσβη επί τιμή, Διονυσίου Κοδελλά, υπογράφτηκε το πρώτο συμφωνητικό με τον δήμο Ιωαννιτών και ακολούθησε η υπογραφή τριών ακόμη συμφωνητικών με το Ναυτικό όμιλο Ιωαννίνων, το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων και τον Αθλητικό Όμιλο Άρης Ιωαννίνων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ITV, ο κ. Κοδελλάς, τα Special Olympics Hellas, που ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, εδώ και 33 χρόνια συνεχίζουν απρόσκοπτα τον αγώνα για την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία, μέσα από πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα.

Η ανάπτυξη του τοπικού προγράμματος προβλέπει την υλοποίηση προπονητικών προγραμμάτων σε διάφορα αθλήματα και την παροχή ευκαιριών για συμμετοχή σε αγώνες και σε αθλητικές δράσεις τοπικής, πανελλήνιας και παγκόσμιας εμβέλειας, στα άτομα με νοητική αναπηρία που κατοικούν στην περιοχή.

Παράλληλα, εξαιρετικής σημασίας είναι η δημιουργία δικτύου ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία στην περιοχή, καθώς και η παροχή ενεργούς υποστήριξης στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

«Είναι προγράμματα τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοδελλάς.

Θερμές ευχαριστίες προς τα Special Olympics Hellas για τη συνεργασία εξέφρασαν η πρόεδρος του ΝΟΙ, Μάρθα Παλαιοπάνου, η Αλεξάνδρα Στεργίου από το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας και ο Αχιλλέας Μπατάλας, πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Άρης Ιωαννίνων.

Με την υπογραφή του Συμφωνητικού, τα Special Olympics Hellas προβλέπεται να παραδώσουν και αθλητικό εξοπλισμό καγιάκ στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, ο οποίος και θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες και τις αθλητικές δραστηριότητες του τοπικού προγράμματος των Special Olympics Ιωαννίνων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ