Επικαιρότητα

Κενά αφήνουν οι απουσίες εργαζομένων

Off

Αδύνατο και σε πρακτικό επίπεδο πλέον, είναι να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε θέσεις υγειονομικού προσωπικού στο ΠΓΝΙ, αφού στις 80 περίπου απουσίες εργαζομένων που είναι ανεμβολίαστοι και έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής, προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός εργαζόμενων που νοσεί.

Ο αριθμός αυτός στο ΠΓΝΙ, σύμφωνα με τον Γ. Φλούδα, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων, είναι πλέον 50 υγειονομικοί, ενώ τα κενά γίνονται μεγαλύτερα εάν προστεθούν και μερικές ακόμη δεκάδες εργαζόμενοι, που υπέβαλαν αίτηση αποχώρησης για συνταξιοδότηση στο τέλος του 2021.

«Είναι ένας αριθμός, που δεν καλύπτεται από το υπάρχον προσωπικό, πολύ δε περισσότερο που ο αριθμός εκείνων που νοσούν, αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Φλούδας.

Αντίδραση στο

ενδεχόμενο απόλυσης

Οι δηλώσεις του υπ. Υγείας Θαν. Πλεύρη την Κυριακή, όπου για πρώτη φορά έκανε γνωστό, πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο καταγγελίας των συμβάσεων (άρα απόλυσης) των υγειονομικών που δε θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Μαρτίου, άνοιξαν ένα νέο χορό αντιδράσεων, με τον κ. Φλούδα να κάνει λόγο για μία «σκληρή γραμμή», που δεν πρέπει να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση. «Θεωρούμε, ότι υπάρχει και θέμα συνταγματικότητας, με το σκεπτικό, πως οι υγειονομικοί και η μεταχείρισή τους από τη διοίκηση, δεν είναι ισότιμη για όλους. Θα έπρεπε να έχει γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και σε όλους τους υπαλλήλους που μισθοδοτούνται από το δημόσιο και να μην υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Προφανώς, δε μπορούμε να το αποδεχθούμε, αλλά ευχόμαστε να επικρατήσει η λογική», πρόσθεσε ο κ. Φλούδας.

Διαχειρίσιμη η κατάσταση

με τις νοσηλείες

Στο ΠΓΝΙ, η πίεση στις ΜΕΛ και στις δύο ΜΕΘ – covid, δεν είναι τόση μεγάλη, όση θα περίμενε τουλάχιστον κάποιος με βάση τους τεράστιους αριθμούς κρουσμάτων στην κοινότητα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην τελευταία εφημερία του νοσοκομείου, προσήλθαν για εξέταση στα εξωτερικά 120 άτομα, θετικοί στον ιό, εκ των οποίων μόλις επτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στον χώρο των ΤΕΠ, όπου συνωστίζονται θετικοί στον ιό ασθενείς και άλλοι πολίτες που προσέρχονται για άλλες παθήσεις.

Τέλος, το πρωί της Δευτέρας παρουσία του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Νικόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΠΓΝΙ, για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η νέα οδηγία – σύσταση του υπ. Υγείας για δύο rapid test την εβδομάδα για το σύνολο των υγειονομικών στα νοσοκομεία.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ