Επικαιρότητα

Παίρνει μορφή το Πάρκο Πολιτισμού στο Κάστρο

Off

Τη δυνατότητα δημιουργίας του Πάρκου Πολιτισμού που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Ιωαννιτών εδώ και πολλά χρόνια, ανοίγει η διαμόρφωση της Πλατείας Γλυκήδων και των οδών Ιστορικού Προκοπίου, Γλυκήδων και Σουγδουρή.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, αφού την Πέμπτη, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο ανάδοχος προχώρησαν στην υπογραφή της σύμβασης.

Πρόκειται για έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,3 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει τους δημόσιους χώρους, τα πλατώματα και τις οδούς που περιβάλλουν την ΒΔ ακρόπολη του Ασλάν Τζαμιού.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η ανάδειξη της Βορειοδυτικής Ακρόπολης του Κάστρου και θα αναβαθμιστεί η περιοχή στην πλατεία Γλυκήδων ‘ ώστε να αναδειχθεί. Επίσης, θα ολοκληρωθεί η σύνδεση του ιστορικού χώρου με την δημιουργία μιας πολιτιστικής- ιστορικής διαδρομής τόσο με το Ιτς Καλέ και άλλα μνημεία του Κάστρου όσο και με την παραλίμνια περιοχή.

Εκκίνηση

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος για την υλοποίηση του «Πάρκου Πολιτισμού» έπρεπε να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα, μια διαδικασία που έγινε με την συνδρομή και την βοήθεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την εκκίνηση ενός μεγάλου έργου που  θα αλλάξει την φυσιογνωμία του Κάστρου. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες του Δήμου μας (Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών) αλλά και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού στην περιοχή για την άριστη συνεργασία ώστε το επόμενο διάστημα τα έργα να είναι στην διάθεση των πολιτών» τόνισε ο Δήμαρχος.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων του Κάστρου, στην αναβάθμιση των υποδομών και στην δημιουργία ενός δικτύου ανάδειξης της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ