Επικαιρότητα

Όταν τα πουλιά περπάτησαν στον πάγο της λίμνης

Off

Αγαπημένο σημείο για φωτογραφίες τόσο για τους για τους κατοίκους της πόλης, όσο και για τους επισκέπτες της, είναι αναμφίβολα το παραλίμνιο και ακόμη πιο συγκεκριμένα, ο Μώλος.

Το πρωί της Τρίτης ήταν τα γλυπτά από πάγο που δημιούργησαν οι ακραίες συνθήκες και οι χαμηλές θερμοκρασίες, που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των πολιτών, οι οποίοι έσπευσαν να απαθανατίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τις μοναδικές δημιουργίες από πάγο, ωστόσο χθες Πέμπτη, ήταν η εικόνα με τα πουλιά

Να… περπατούν στο λεπτό στρώμα πάγου που σχηματίστηκε στην επιφάνεια της Παμβώτιδας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επιμένουν στην περιοχή και θα συνεχίσουν τουλάχιστον τις βραδινές και πρωινές ώρες και τις επόμενες ημέρες, δημιούργησαν όπως και άλλες φορές στο παρελθόν ένα λεπτό στρώμα πάγου στην επιφάνεια της λίμνης, στην περιοχή του μόλου, Έτσι, δεκάδες γλάροι, φαλαρίδες, νερόκοτες και άλλα πουλιά αντί να επιπλέουν, προτίμησαν να… περπατούν στον πάγο, προσελκύοντας έτσι πολλούς για να τα φωτογραφίσουν.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν στο λεκανοπέδιο με τον υδράργυρο να πέφτει αρκετά κάτω από το μηδέν το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη μέγιστη τιμή όμως να ανεβαίνει λίγο τις μεσημεριανές ώρες. Ωστόσο από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, ενδέχεται να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο, που δε θα έχει όμως διάρκεια, αλλά θα δώσει τη θέση της, στην ηλιοφάνεια, με το κρύο να παραμένει τσουχτερό.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ