Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 02:51
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα

Συνεχίζονται οι «πράσινες» περιπολίες στην Παμβώτιδα

Off

Οι «πράσινες» περιπολίες συνεχίζονται εντός και περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας για την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος.

Στόχος των δράσεων είναι η αποτροπή παραβατικών δραστηριοτήτων, όπως η απόρριψη στερεών απορριμμάτων, ο έλεγχος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται περιμετρικά της λίμνης, αλλά και οι δραστηριότητες εντός αυτής, όπως η αλιεία.

Στην διάρκεια των τελευταίων περιπολιών που έγιναν από την αρχή της εβδομάδας και μέχρι σήμερα διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένα σημεία γινόταν ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, με την συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών έγινε αποκομιδή ωστόσο οι «μικρές χωματερές» αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που παρατηρούνται και για την αντιμετώπισή του είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση και η συνεργασία των πολιτών.

Οι περιπολίες πραγματοποιούνται από μεικτό κλιμάκιο που αποτελείται από την Ελληνική Αστυνομία, τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, τη Δημοτική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Κυνηγετική Ομοσπονδία.

Με δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων για τη Λίμνη και το Περιβάλλον Βασίλης Βλέτσας ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους για την συνεργασία.

«Συνεχίζουμε σταθερά να εργαζόμαστε από κοινού ώστε να φθάσουμε σιγά – σιγά σε μια πραγματικά καθαρή Παμβώτιδα.  στην πορεία αυτή θέλουμε τη συνεργασία όλων των συμπολιτών μας και είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε κάποιες από τις παθογένειες του παρελθόντος να εκλείπουν».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ