Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 07:54
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα

Θετική εξέλιξη για τους συμβασιούχους του ΠΓΝΙ

Off

Ένα ακόμη βήμα, μία ακόμη θετική εξέλιξη, με την προσδοκία και ελπίδα, ότι θα φτάσουν σε ένα οριστικό θετικό αποτέλεσμα στον αγώνα τους, καταγράφηκε χθες για τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο ΠΓΝΙ, καθώς η προγραμματισμένη εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων με ταυτόχρονη τήρηση της προσωρινής διαταγής για να παραμείνουν στην εργασία τους, αναβλήθηκε για τις 13 Φεβρουαρίου του 2023.

Η παράταση αυτή ξεπερνά κατά ενάμιση περίπου μήνα την παράταση στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση και η οποία ισχύει μέχρι το τέλος του έτους, ενώ μεγαλύτερη αισιοδοξία δημιουργεί η δέσμευση της αναπλ. υπουργού κας Γκάγκα, ότι θα ανακοινωθεί νέα παράταση, εξάμηνης διάρκειας το επόμενο διάστημα. Την τελευταία εξέλιξη έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ Γ. Φλούδας που συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στην Αθήνα με την κα Γκάγκα, με τα προεδρεία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ αντίστοιχα.

Ο κ. Φλούδας σε δηλώσεις του αμέσως μετά αναφέρθηκε στη νέα αυτή χρονική παράταση για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους, ενώ πρόσθεσε πως εξακολουθεί να αποτελεί μόνιμη και διαρκή επιδίωξη, η μετατροπ

ή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. «Δε μπορεί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη να μη θεωρηθεί, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γι’ αυτό θεωρούμε, ότι ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάθεση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη, θα μείνει στα χαρτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη χθεσινή εξέλιξη χαιρέτισαν με δηλώσεις τους ο Αλ. Μάρκου, εκπρόσωπος των εργαζόμενων ΣΟΧ στο ΠΓΝΙ, ο Χρ. Γρίβας, πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και ο Γ. Πρέντζας, Γεν. σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ. Προανήγγειλαν ωστόσο πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την οριστική δικαίωση, ενώ ο κ. Πρέντζας κράτησε αποστάσεις από την προφορική δέσμευση που ανέλαβε η κα Γκάγκα, λέγοντας πως «έχουμε χορτάσει από προφορικές υποσχέσεις».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ