Κυριακή 19 Μαΐου 2024 08:15
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουαρίου 2022
Χωρίς κατηγορία

Δρόμος ή πλατεία στα Γιάννενα με το όνομα του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Off

Δρόμο ή πλατεία στα Γιάννενα  με το όνομα του Θόδωρου Αγγελόπουλου  που «ύμνησε την πόλη μέσα από το έργο του» αξιοποιώντας σημεία της για το γύρισμα πολλών και σημαντικών ταινιών του, ζητούν 101 πολίτες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: 10 χρόνια χωρίς τον Θόδωρο Αγγελόπουλο… Πολίτες των Ιωαννίνων και όχι μόνο πήραν την πρωτοβουλία και ζητούν με ανοικτή επιστολή από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ονομαστεί δρόμος ή πλατεία της πόλης με το όνομα του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα σκηνοθέτη κινηματογράφου. Ήδη συνυπογράφουν 101 συμπολίτες μας και όποια ή όποιος ακόμη επιθυμεί να συνυπογράψει, μπορεί να το κάνει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: aggelopoulosioannina@gmail.com, καθότι τότε θα αποσταλεί εγγράφως στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην Ανοικτή Επιστολή, προς τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνεται:

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ταυτίστηκε αναμφίβολα με την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή της. Η αγάπη του για τα Γιάννενα είναι αδιαμφισβήτητη, αφού πολλές ταινίες από το διεθνώς βραβευμένο και αναγνωρισμένο του έργο έχουν γυριστεί στα Ιωάννινα. Ο Αγγελόπουλος, μέσα από τον ποιητικό κινηματογραφικό του φακό, ύμνησε το τοπίο της πόλης και ανέδειξε φυσικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές της πόλης καθώς και την Ιστορία της.

Θεωρούμε ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη την επιλογή ενός δρόμου ή πλατείας της πόλης, ειδικότερα κάποιου από τα σημεία που γύρισε τις σκηνές των ταινιών του, να φέρει το όνομά του».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ