Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:44
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Καθημερινοί οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

Off

Ένας αλλοδαπός κυνηγός που ασκούσε παράνομη θήρα συνελήφθη από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, κατά τη διάρκεια ελέγχου από κλιμάκιο Θηροφυλάκων.

Το συμβάν σημειώθηκε στην Τ.Κ Σκάνδαλου του Δήμου Σουλίου, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας και ελέγχων της Θηροφυλακής, τα μέλη του κλιμακίου εντόπισαν μία ομάδα αλλοδαπών κυνηγών, να ασκούν θήρα πτερωτών θηραμάτων.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο σύνολο των μελών της κυνηγετικής ομάδας, τόσο στα έντυπα παραστατικά που οφείλουν να έχουν, όσο και στον έλεγχο των κυνηγετικών όπλων, βεβαιώθηκε μία παράβαση.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε ένας αλλοδαπός κυνηγός ασκούσε θήρα με παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, καθώς αυτό έφερε πέντε φυσίγγια, ενώ η νομοθεσία ορίζει ως ανώτατο όριο φυσιγγίων τα τρία.

Έτσι, κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο και η άδεια θήρας του συγκεκριμένου και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό και τις δημόσιες αναφορές που γίνονται για μία ακόμη χρονιά, την ίδια πάντα περίοδο, που χαρακτηρίζεται από τα περάσματα των αποδημητικών πτηνών, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ διαβεβαιώνει «προς κάθε κατεύθυνση, κάθε καλόπιστο ή δύσπιστο κριτή, πως οι περιπολίες και οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι καθημερινοί και εντατικοί», όπως αναφέρει. Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή του:

Τη φετινή κυνηγετική περίοδο άσκησης θήρας για τα πτερωτά θηράματα είναι και πάλι αρκετοί οι φίλοι κυνηγοί, ημεδαποί από κάθε περιοχή της χώρας, αλλά και αλλοδαποί, που έχουν εκδώσει άδειες θήρας και ασκούν νόμιμα την κυνηγετική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή εδαφικής αρμοδιότητας της Ε’ ΚΟΗ.

Ωστόσο και σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, όπως διαπιστώνεται από τους καθημερινούς ελέγχους, η συντριπτική πλειονότητα αυτών τηρεί και σέβεται τους κανόνες που διέπουν την άσκηση θήρας, όπως είναι ο μέγιστος αριθμός των θηραμάτων που μπορεί να θηρεύσει ο καθένας και παράλληλα το σύνολο των λοιπών διατάξεων, που αφορούν στην προστασία των ιδιοκτησιών, των κοπαδιών κ.λπ.

Αυτό που έχει καταστεί σαφές από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή προς κάθε κατεύθυνση και προς τους κυνηγούς από άλλες περιοχές και προς εκείνους που τους συνοδεύουν, είναι, πως οφείλουν όλοι να σέβονται και να ακολουθούν τους κανόνες της Ρυθμιστικής, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή είναι παρούσα καθημερινά και θα συνεχίσει να ασκεί το ρόλο της, αντιλαμβάνεται όμως ο καθένας, ότι είναι αδύνατο να βρίσκεται ταυτόχρονα σε κάθε σημείο όπου ασκείται θήρα.

Η θήρα στην Ελλάδα ασκείται με βάση Νόμους, διατάξεις και τη Ρυθμιστική που εκδίδεται κάθε χρόνο, αλλά σίγουρα η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, όπως ίσως λανθασμένα, θεωρούν κάποιοι».

Η Ε’ ΚΟΗ «απευθύνει ωστόσο και έκκληση προς οποιονδήποτε πολίτη αντιληφθεί κάτι παράτυπο ή παράνομο, να μη διαστάσει και να απευθυνθεί άμεσα στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ή στις συνεργαζόμενες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ ή των Δασικών Υπηρεσιών», καταλήγει

Είχε όπλο εκτός

θήκης και γεμάτο

Σε ένα δεύτερο περιστατικό που έγινε προ ημερών στη θέση «Λάκκος» της Τ.Κ Σκουληκαριάς του Δήμου Νικ. Σκουφά, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ κατά τη διάρκεια ελέγχου σε διερχόμενο Ι.Χ φορτηγό εντόπισε στο κάθισμα του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) εκτός θήκης, που ήταν γεμάτο με φυσίγγια, έτοιμο προς χρήση. Ο οδηγός του οχήματος και κάτοχος του όπλου, όπως διαπιστώθηκε δε διέθετε άδεια θήρας, ενώ κατασχέθηκαν το όπλο και τα φυσίγγια.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ