Χωρίς κατηγορία

Στην τελική ευθεία για Αποχετευτικό και Βιολογικό Κόνιτσας

Off

Η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο του έργου για την «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Κόνιτσας   προϋπολογισμού 2.750.000 €. 

Το έργο κατακυρώθηκε στην Τ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής κατακυρώθηκε και το έργο κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου, προϋπολογισμού   7.845.154,57 € χωρίς ΦΠΑ με ανάδοχος την εταιρία ΤΕΔΡΑ. Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και υλοποιούνται μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει συναφθεί μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας.

Αρδευτικά σε Άρτα- Φιλιάτες

Δύο από τα έργα εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων  σε Άρτα και Θεσπρωτία, που έχουν ενταχθεί στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης)  δημοπρατούνται με αποφάσεις που έλαβε ακόμα η Οικονομική Επιτροπή  Πρόκειται: –  για τα «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του Δικτύου του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου», προϋπολογισμού € 2.197.000, –  για τη  «Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας (περ. Λιάτσιλια)», προϋπολογισμού € 816.825,09   της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης».

Οι μελέτες των έργων εκπονήθηκαν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων για μείωση του ενεργειακού κόστους των αντλιοστασίων τους.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου