Χωρίς κατηγορία

Κάλεσμα σε ένα αντιπολεμικό, θεατρο-παιδαγωγικό πρόγραμμα

Off

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «με τα μάτια στραμμένα σε όσα συμβαίνουν γύρω μας» και με αφορμή το πολυβραβευμένο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο», σχεδιάζει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού.

Το αντί-πολεμικό, θεατρο-παιδαγωγικό πρόγραμμα απευθύνεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και είναι σχεδιασμένο να πραγματοποιείται ανά τάξη τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αξιοποιώντας τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και θεατρικού παιχνιδιού, όπως η σωματική έκφραση, η εκμετάλλευση του τυχαίου και η παντομίμα, ταξιδεύουμε στην πόλη που όλοι μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, οφείλουμε να ονειρευτούμε. Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της δράσης, βιώνοντας τις δημιουργικές διαστάσεις του θεατρικού παιχνιδιού. Δρόμοι και πλατείες, αγάλματα που κοκκινίζουν όταν τα κοιτάς, δέντρα που ψιθυρίζουν, παραμύθια και συντριβάνια που τα νερά τους χορεύουν με τη μουσική. Αυτή η πόλη τα έχει όλα και τους χωράει όλους… εκτός από αυτόν: τον πόλεμο.

Στο κάλεσμα σημειώνεται ακόμα: «Παιδί και πόλεμος. Πώς να συνδέσει κανείς δυο λέξεις που κανονικά δε θα έπρεπε να έχουν κανένα σημείο επαφής; Το Θέατρο πρέπει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τις δυσκολίες της εποχής που διανύουμε. Εξάλλου είναι και αυτός ένας από τους ρόλος του. Το Θέατρο είναι ένα μέσο για δημιουργικό προβληματισμό που στόχο έχει να εμφυσήσει και να διαμορφώσει αξίες όπως η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη, η ειρήνη».

Το θεατρό- παιδαγωγικό πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν.Οργάνωση-συντονισμός: Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου (Φιλόλογος, δασκάλα, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού). Επικοινωνία: diperiftheat@ioannina.gr.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ